Hlavní obsah

Karlovy Vary a uzbecký Taškent propojí přímá letecká linka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Karlových Varů začne od čtvrtka 23. května létat charterový spoj z uzbeckého hlavního města Taškentu. Půjde o nejvzdálenější destinaci, odkud letadla do lázeňského města budou létat.

Foto: Novinky

Karlovarské mezinárodní letiště v Olšových Vratech

Článek

Délka letu je 4300 kilometrů a let potrvá pět a půl hodiny. Ale protože má letiště zatím stále nedostatečně dlouhou dráhu na přistávání a vzlet těžkých dálkových letadel, kapacita letadla bude naplněna jen zčásti. Linka bude v provozu do října.

Z mezinárodního letiště v Karlových Varech-Olšových Vratech se bude letos v sezoně létat do sedmi destinací. Ve stejný den jako z Taškentu přistane také letos první letadlo pravidelné linky z izraelského Tel Avivu. Již třetím rokem se bude létat do turecké Antalye, podruhé za sebou do Heraklionu na Krétě a do bulharské Varny.

Nové jsou letos charterové lety na Rhodos v Řecku, do Monastiru v Tunisku a Burgasu v Bulharsku. Výhodou letů z karlovarského mezinárodního letiště je rychlejší odbavení, než tomu zpravidla bývá na velkých letištích.

Mezinárodní letiště za 30 let neztratilo jediné zavazadlo

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám