Hlavní obsah

Kam vyrazit na podzimní dovolenou

Novinky, fis

Nestihli jste dovolenou během léta? Neradi cestujete v sezóně? Preferujete kratší pobyty? Pak pro vás může být ideální formou dovolené podzimní prodloužený víkend v některém z evropských velkoměst. Podle cestovních kanceláří vedou tentokrát stálice jako Paříž a Řím, v nabídce jsou ale také novější trendy jako třeba Lisabon či skandinávské metropole.

Foto: Profimedia.cz

Ať už vyrazíte s kamarády, nebo s partnerem, několikadenní městská turistika může být nezapomenutelným zážitkem.

Článek

Poslední zářijový víkend prodloužený o pondělní státní svátek 28. září bude ideální příležitostí k několikadenní dovolené. Obdobně jako u květnových prodloužených víkendů registrují také na začátku podzimu české cestovní kanceláře velký zájem o takzvané eurovíkendy. Kam se čeští turisté chystají?

„Vyšší zájem je letos o Barcelonu a Londýn. Stálicemi na prvních místech jsou Paříž a Řím. Největší počet lidí si u nás kupuje balíček s letenkou a hotelem v centru na dvě nebo tři noci. Stále více lidí má ale zájem o zajištění doplňkového programu a vytvoření pobytu na míru. Například zajištění vstupenek na fotbal, lístků do divadla nebo zamluvení vybrané restaurace,“ řekl Novinkám mluvčí CK Fischer Jan Osúch. Doplnil, že se nevyplatí s koupí zájezdu kvůli cenám letenek dlouho otálet a spoléhat na last minute a poslední sedačky v letadle.

Ochutnejte a zažijte Barcelonu

Zatímco CK Fischer se ze strany klientů nepotýká s dotazy vztahujícími se k uprchlické krizi v Evropě, podle CK Blue Style se kvůli aktuální situaci poptávka a výběr destinací mění.

„Evidujeme zvýšený zájem o eurovíkendy v Lisabonu, Barceloně a Madridu. Tradičně je velmi populární Řím. Naopak nižší návštěvnost lze očekávat u Paříže a Istanbulu. Jsme si vědomi změn v preferencích klientů, a tak jsme nabídku víkendových destinací rozšířili. Nabízíme také eurovíkendy do stále oblíbenějších skandinávských měst, jako jsou Oslo, Stockholm nebo Kodaň, či do měst Beneluxu, tedy Amsterdamu, Bruselu nebo středověkých Brugg,“ uvedla pro Novinky obchodní ředitelka Blue Stylu Lenka Berberi.

Osobním tipem Lenky Berberi je španělská Barcelona. „Je městem barev a chutí. Především restaurace na hlavní třídě La Ramba vyzývají k ochutnávce místních delikates, jakými jsou například tradiční paella, šumivé víno Cava nebo hustá čokoláda se sladkým skořicovým pečivem – xocolate amb xurros. Nevynechejte ani Gaudího nedokončenou Sagradu Familii, Barcelonettu - nejznámější pláž, zdejší akvárium nebo fotbalový svatostánek Camp Nou.“

Barcelonu řadí mezi nejžádanější eurovíkendové destinace také CK Exim Tours. Mluvčí cestovky Stanislav Zíma Novinkám prozradil, že klienti zůstávají dlouhodobě věrni několikadenním zájezdům do Paříže a Istanbulu. „Uprchlická krize nemá na prodej těchto zájezdů vliv,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám