Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na hravé odpoledne v zoo nebo divoký západ

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečně první školní týden je už pomalu za námi a školáci jistě již netrpělivě vyhlíží víkend. O něm se můžete vydat například do zoo v Ústí nad Labem, kde proběhne hravé odpoledne. Pokud vás spíše než zvířata lákají kolty a lasa, navštivte westernové městečko Stonetown, kde se uskuteční nefalšovaný den na divokém západě.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se do westernového městečka. Ilustrační foto

Článek
Praha

Exkurze po čistírně vod

Dalším dnem, kdy se můžete vydat na prohlídku starou čistírnou odpadních vod, je sobota 10. září. V rámci Dnů evropského dědictví budete mít možnost spatřit prostory významné architektonické památky. Zhlédnout můžete výstavy o továrních komínech s vodojemy nebo expozici nazvanou Obnova soužití s řekou. Mimo to jsou připraveny i jištěné výstupy na ventilační komín. Více informací najdete zde.

Setkání letadel

Na letišti v Letňanech se v sobotu uskuteční 7. ročník Dne letiště. Program začne v dopoledních hodinách a návštěvníci se mohou těšit na historická letadla, akrobatické lety či seskoky padákem. Po celý den budou k dispozici i statické ukázky letadel. Více podrobností zde.

Modelová železnice

Na největší modelové železnici v Česku se uskuteční v sobotu návštěvní den. Na nádraží Prosek naleznete funkční historické modely, malosériové modely, ale i současné výrobky. Otevřeno je od 14:00 hodin. Více zde.

Středočeský kraj

Hrnčířské trhy

Beroun bude o víkendu hostit již 20. ročník podzimních hrnčířských a řemeslných trhů. Představí se na nich mistři kovotepci či vinaři, kromě vína budou moci návštěvníci ochutnat i další dobré pití, ale i jídlo. Atmosféra trhů neučaruje pouze dospělým, ale bude jistě bavit i děti. Více se dozvíte zde.

Kulaté výročí

Rakovnické muzeum zve v sobotu na oslavu 500. výročí vybudování Pražské brány, významné městské památky. Na nádvoří muzea proběhne nejprve naučná vycházka po stopách městského opevnění, pod vedením ostrostřelců bude možné si v prvním patře brány zastřílet ze vzduchovky. Vstup do expozic muzea bude navíc v tento den dobrovolný.

Jihočeský kraj

Den ve středověku

Přeneste se na jeden den do středověké vesnice. S obyvateli parku Zeměráj v Kovářově si můžete vyzkoušet přípravu dobových pokrmů, uvaříte kaši, na ohni upečete placky a v peci třeba i chleba. Mimo jiné bude připraven také zábavný kvíz a spousta různých her a hlavolamů. Akce se koná v sobotu od 10:00 hodin. Více zde.

Plzeňský kraj

Pohádková cesta

Okolí zámku Spálené Poříčí ožije v neděli pohádkovým lesem, tentokrát na téma Olympijský víceboj. Děti budou po cestě plnit nejrůznější úkoly a hádanky a potkají se s mnoha pohádkovými bytostmi. Samotnou cestou je provede skřítek Fabián, patron brdských lesů a hor. V cíli na účastníky čeká diplom i sladká odměna. Start akce je v 9:00 hodin. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Kovářské sympozium

Již 9. ročník Mezinárodního kovářského sympózia bude o víkendu hostit hrad v Bečově nad Teplou. K vidění budou nejen ukázky kování uměleckých kovářů, ale také práce šperkařů, drátenic, tesařů či truhlářů. Více se o akci dozvíte zde.

Ústecký kraj

Hrátky v zoo

Ústecká zoo v sobotu ožije hrami. Od 13:00 hodin budou v celém areálu připraveny hry, jako třeba kriket, házení kroužků nebo cvrnkání kuliček. Zvány jsou proto všechny nezbedné děti i s rodiči, které by si chtěly užít hravé odpoledne ve společnosti nejrůznějších zvířat. Připravena je také trasa Ptačí putování, na které se hráči dozvědí zajímavé informace o životě ptactva a podobně. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Závěr léta

Na Hasičské louce v Hrádku nad Nisou se v sobotu uskuteční oslava závěru léta, tradiční dožínky. O hudební doprovod se postará folková kapela Nezmaři a pro děti je připraven Ekoden a spousta tvořivých dílniček. Více zde.

Královéhradecký kraj

Noc netopýrů

V mnohých lidech vzbuzují netopýři hrůzu. Pokud mezi ně nepatříte a toužíte se o nich něco dozvědět, dorazte v sobotu do Muzea východních Čech v Hradci Králové. Dozvíte se, čím se netopýři živí, a řadu dalších informací. Součástí je také vycházka s ukázkou detekce netopýřích signálů. Pro rodiče s dětmi začíná akce v 18.30. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Cesta do pohádky

Pokud s dětmi zatoužíte stát se součástí pohádkového příběhu Zakletá Modrozem, vydejte se v sobotu do Slatiňan. Vaše putování kouzelnou zemí začne ve 14:00. Podaří se vám společně nalézt klíče k branám Modrozemě? Na trase je připraveno spousta úkolů a celá se odehrává venku, je proto potřeba zvolit vhodné oblečení. Více zde.

Vysočina

Den na divokém západě

Železnice, kolty za pasem a lasa. Typické výjevy divokého západu uvidíte s dětmi v sobotu ve westernovém městečku Stonetown v Kamenici u Humpolce. Pro děti jsou připraveny hry, k vidění bude i divadelní představí s novou akční hrou. Samozřejmostí jsou ukázky práce s lasem, bičem nebo country bál. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Letecká přehlídka

Tradiční akce letiště ve Vyškově se uskuteční tuto sobotu. K vidění budou letecké ukázky techniky Armády ČR nebo freestylová a akrobatická vystoupení kluzáků. Mimo to proběhne klasická prohlídka letecké techniky, letiště i muzea. Samozřejmostí je i občerstvení. Vstupné dobrovolné. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Odpoledne se zvířátky

Sobotní odpoledne můžete strávit ve společnosti zvířat, pokud se vydáte do areálu Corazon ve Velkém Týnci. Uvidíte koně, poníky, na kterých se děti mohou povozit, ale i další obyvatele areálu. Kochejte se netypickým přírodním prostředím, akce začíná ve 14:00 hodin. Více informací zde.

Zlínský kraj

Pohádkový les

Pohádkové bytosti z Doubrav a Březůvek budou v sobotu čekat na děti v Dětském centru Burešov ve Zlíně. Připravily si pro ně trasu se soutěžemi a úkoly. Akce potrvá od 14:00 hodin do 18:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava hub

V neděli začne v Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku výstava hub. K vidění budou živé exponáty jedlých, nejedlých, ale i jedovatých hub. Pokud chcete své děti poučit o tom, co se v lese dá sbírat a co by se nemělo jíst, dorazte. Muzeum otevírá v 10:00 hodin, výstava potrvá až do 16. září. Více se o ní dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám