Hlavní obsah

Kabinu letadla zaplnil kouř, lidé se začali modlit

Znepokojivý zážitek za sebou mají cestující American Airlines. Při letu operovaném společností Republic z dosud neznámých důvodů zaplnil kabinu letadla kouř, a přestože k situaci došlo ještě před odletem z Indianapolis, lidé začali podle svědků panikařit, křičet a modlit se. Všichni však byli bezpečně evakuováni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v sobotu o uplynulém víkendu, když se letadlo chystalo k odletu do Chicaga. Start však musel být přerušen, protože se kabinou začal šířit kouř, informuje server Independent. Cestující podle svědků začali značně panikařit. „Viděli jsme jít kouř ze dveří a bylo to cítit, jako by se něco pálilo,“ uvedl nejmenovaný pasažér pro server View from the Wing.

Navzdory panice, která na palubě propukla, se nikomu nic nestalo. Cestující i posádka byli evakuováni pomocí skluzavek. Po návratu na terminál byli umístěni na jiné lety.

Cestující strávili 12 hodin ve vzduchu, do cíle přesto nedoletěli

Cestování

„Všichni cestující i členové posádky byli bezpečně evakuováni. Pracujeme s naším partnerem na tom, abychom zákazníky dostali do jejich destinací co nejrychleji,“ okomentoval incident mluvčí společnosti Republic.

K takové situaci nedošlo poprvé. K podobné došlo například před několika lety u společnosti Hawaiian Airlines, kde kabinu zaplnil hustý kouř způsobený unikajících olejem. Pasažéři museli letadlo po dosednutí v Honolulu opustit pomocí skluzavek, přičemž několik lidí skončilo v nemocnici.

Osm z deseti nejhorších letišť světa je v Evropě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám