Hlavní obsah

Jižní Čechy rozdávají turistům vouchery

Právo, Lucie Kandlová

Stovky korun ušetří lidé, kteří stráví dovolenou v Jihočeském kraji. Kraj totiž nabízí turistům, kteří v něm stráví alespoň dvě noci, slevové vouchery. Například na vstupech do zámků či muzeí získají padesátiprocentní slevu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Majestátní zámek Hluboká nad Vltavou. Ilustrační foto

Článek

Slevy na turistické cíle jsou novinkou, kterou v rámci podpory cestovního ruchu v koronavirové krizi spustil začátkem června Jihočeský kraj. Všichni turisté, kteří se rozhodnou strávit letní dovolenou na jihu Čech a ubytují se zde minimálně na dvě noci, získají velké slevy na vstupy do jihočeských památek, do rodinných sportovních areálů nebo do půjčoven sportovního vybavení.

Většinou jde o turisty z Čech, kteří tu přespí dvě až tři noci.
Andrea Nováková, majitelka penzionu České Budějovice

Až padesátiprocentní slevy obdrží přímo na recepcích vybraných hotelů a penzionů. Jejich přehled najdou turisté na webu leto.jiznicechy.cz.

Od 15. června navíc mohou ubytovaní návštěvníci uplatnit slevu 300 korun na osobu a noc.

Hoteliéři jsou připraveni

Podle epidemiologů se zatím jižní Čechy jeví jako nejbezpečnější kraj pro trávení dovolené.

„Jednak v počtu nakažených, ale i proto, že Jihočeský kraj má nejnižší hustotu zalidnění a rozsáhlá přírodní území. Ve velmi turisticky exponovaných lokalitách, jako je například Lipno nad Vltavou, Hluboká nad Vltavou či Třeboňsko, nebyl za celou dobu žádný nakažený koronavirem,“ řekl David Šťastný z destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko.

Dostal poukaz za zrušený let z Prahy. Jenže pak zvedli ceny na dvojnásobek

Ekonomika

Hoteliéři i další provozovatelé služeb jsou na příjezd turistů připraveni. A to i přesto, že stále musejí dodržovat přísná hygienická opatření.

„Po penzionu máme rozmístěné dezinfekce a stoly v restauraci jsme uspořádali tak, aby lidé neseděli moc blízko u sebe. Zájemci o letní pobyt už volají, máme dvacet lůžek a více než polovina je na léto zamluvená. Většinou jde o turisty z Čech, kteří tu přespí tak dvě až tři noci,“ řekla Právu Andrea Nováková, která vlastní na Českobudějovicku penzion.

Reklama

Výběr článků

Načítám