Hlavní obsah

Jihomoravská MojaKarta má být pro turisty letos výhodným esem v rukávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpříjemnit i zjednodušit pobyt na jižní Moravě, to je cílem služby MojaKarta. Návštěvníkům umožní poznávat výhodně památky a dopřát si zážitky napříč krajem. Do spolupráce se pro její užívání pustily různé turistické cíle regionu i nabídky ubytovatelů. Karta bude k dispozici pro každého, kdo se u partnerských ubytovatelů zdrží alespoň dvě noci.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Pálava patří už několik let k turisty nejvíce navštěvovaným lokalitám jihomoravského regionu

Článek

Jižní Moravu turisté vyhledávají pro vinice, zámky, muzea, jeskyně, ale i restaurace nebo lidové tradice. Přestože jde o nejnavštěvovanější kraj po Praze – loni do regionu přicestovalo téměř deset milionů návštěvníků –, lidé zde tráví nejméně času. To chce jihomoravská Centrála cestovního ruchu změnit.

Po vzoru zahraničních či některých turistických oblastí v České republice se proto rozhodla nabídnout obdobnou službu také v Jihomoravském kraji.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Brno patří rovněž k tradičně nejnavštěvovanějším lokalitám

„MojaKarta je naše eso v rukávu. Návštěvníkům tohoto regionu zajistí mix zážitků, poznávání a odpočinku. Cílem karty je jednak motivace k návštěvě mimo hlavní sezonu a také prodloužení pobytu, který je u nás jeden z nejkratších v rámci České republiky,“ vysvětluje ředitelka Centrály Martina Grůzová.

Karta propojí méně známé turistické cíle s největšími taháky regionu. Výhodné vstupy zajistí například do Aqualandu Moravia, do bylinkového ráje Sonnentor na Hodonínsku, do zábavního parku Permonium nebo do jeskyně Balcarka v Moravského krasu.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Také národní park Podyjí s unikátní vinicí Šobes objevuje v poslední době stále více turistů

K využití od dubna

Nástroj MojaKarta vítá i krajský úřad. „Chceme podpořit turisty, aby u nás zůstali o něco déle než teď. Jižní Morava se nedá jenom proletět. Abyste ji opravdu poznali, musíte si na to udělat čas,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Výhody karty mohou turisté využívat od dubna. MojaKarta je kompletně virtuální. Návštěvníci mířící na jižní Moravu si ji založí prostřednictvím registrace na webových stránkách. Poté, co jim kartu ubytovatel ze smluvních ubytovacích zařízení aktivuje při přihlášení, mohou uplatňovat výhody prostřednictvím QR kódu v mobilním telefonu.

V Ostravě mají novou atrakci: největší motýlí dům v Česku. Návštěvníky ochutnává tisícovka exotických motýlů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám