Hlavní obsah

Jihokorejské muzeum prasat prožívá zlaté časy kvůli nastávajícímu roku vepře

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě vrchol turistické sezony zažívá muzeum prasat v Jižní Koreji. Jak se totiž blíží lunární Nový rok nesoucí se ve znamení vepře, upírá se k čuníkům mnohem větší zájem. V muzeu se mohou návštěvníci pokochat nejen uměním, ale také takřka cirkusovými vystoupeními samotných zvířat, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muzeum prasat v Jižní Koreji čelí náporu návštěvníkůVideo: Reuters

 
Článek

Muzeum prasat je populární zejména mezi obyvateli Soulu, nachází se totiž v Inčchonu, který je z hlavního města, co by kamenem dohodil. Návštěvníci mohou v galerijní části obdivovat nejrůznější obrazy a další předměty, které nepřekvapivě vyobrazují vepře nebo jsou s nimi nějak spojeny. K vidění je na 7000 děl pocházejících z celkem 23 zemí.

Druhá část je spíše cirkusová, čuníci před diváky předvádějí různé kousky a triky. A nejpočetnější návštěvnickou skupinou jsou proto rodiny s dětmi. „Netušil jsem, že jsou prasata tak chytrá a mrštná,“ uvedl jeden z přihlížejících. „Rok vepře se rychle blíží, tak jsme sem vyrazili s rodinou a doufáme, že budeme mít mnoho štěstí,“ doplnil další z návštěvníků.

Právě kvůli roku vepře, který v Asii začíná už v úterý 5. února, zažívá muzeum vrchol návštěvnické sezony. Zatím do něj zavítalo o 30 procent víc lidí než ve stejném období minulého roku. „Prasata jsou symbolem bohatství a štěstí. A s blížícím se rokem vepře se k nim bude stále víc upínat zájem lidí,“ myslí si kurátor muzea Lee Joong-young. Očekává, že atrakci během letoška navštíví na 120 000 turistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám