Hlavní obsah

Jihočeské areály chystají lyžařský víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po oblevě se mohou lyžaři znovu těšit na nadcházející víkend v největších jihočeských lyžařských areálech. V sobotu obnoví provoz na Zadově a lepší podmínky budou ve Skiareálu Lipno. Sněžná děla běží od neděle naplno, postupně se znovu otevírají i menší lyžařská centra.

Foto: Turistický spolek Lipenska

Na Lipensku běží sněžná děla, která chystají lyžařský víkend.

Článek

„Velmi očekávaný návrat zimních teplot do Parku Frymburk a poctivá práce našich kluků nám dovolily hned ve středu znovuotevřít dětský park Médi Kubíka včetně tubingu, takže lyžaři i snowboardisté mohou využít služeb lyžařské školy, která je taky otevřená,“ pochvaloval si Michal Černocký z Parku Frymburk. Upozornil, že díky nočnímu zasněžování otevřou o víkendu i hlavní sjezdovku.

Sněžná děla běží naplno i ve Skiareálu Lipno, kde ani během oblevy nepřerušili provoz. „Spustili jsme sněžná děla a ve spolupráci se zkušenými rolbaři a nejnovější technologií děláme maximum pro to, aby si milovníci zimních sportů mohli co nejdříve opět užívat kilometry lipenských sjezdovek, Fox park i snowcross,“ uvedla mluvčí lipenského lyžařského areálu Olga Kneiflová s tím, že areál otevře v nejbližších dnech i večerní lyžování.

Běžkaři mají zatím smůlu

Znovu se bude lyžovat i v Lyžařském areálu na Zadově. „Znovu zasněžujeme Kobylu a počítáme s tím, že v sobotu se bude lyžovat. Na tratích bude asi třicet centimetrů převážně technického sněhu,“ podotkl vedoucí provozu areálu Petr Vondraš.

Zkrátka zatím přijdou běžkaři, přírodního sněhu je pramálo. „Zatím kolem dvou centimetrů, ale další sněžení snad přijde v noci na sobotu, takže uvidíme,“ doplnil Vondraš.

Připravené tak nebudou ani běžkařské tratě od Svatého Tomáše až do Rakouska. Provozovatelka lyžařského areálu Pasečná a majitelka penzionu Dobík u Přední Výtoně Kamila Sušanková zve tuto sobotu návštěvníky Lipenska alespoň na tradiční zabijačku.

V Beskydech se o víkendu utkají lyžníci

Cestování

Mohlo by se vám hodit na Firmy.cz: Lyžařský areál Zadov, Skiareál Lipno, Park Frymburk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám