Hlavní obsah

Japonsko fandí experimentům. Nabízí zmrzlinu s příchutí chobotnic i hovězího jazyka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko je známé tím, že se vcelku dobrodružně pouští do experimentů se zákusky a dezerty. Bylo proto jen otázkou času, než se zdejší spektrum zmrzlin rozšíří o takové příchutě, jako je například hovězí jazyk. A to je jen jedna z nezvyklých chutí, které budou dostupné na více než týden trvající přehlídce zmrzlin, která v pátek začíná v nákupním středisku města Košigaja nedaleko Tokia.

Foto: Profimedia.cz

Některé zmrzlinové příchutě jsou v Japonsku jen pro silné žaludky. Ilustrační foto

Článek

Až do neděle 11. května budou moci lidé vyzkoušet více než 100 různých druhů zmrzlin z celého Japonska. Kromě hovězího jazyka bude na výběr celá škála podivných zmrzlinových příchutí. Informoval o tom server The Wall Street Journal.

Milovníky plodů moře možná zaujme krabí, úhoří či chobotnicová zmrzlina. Pro ty, kteří mají rádi zmrzlinu s náznakem alkoholu, bude v nabídce například mražený krém se saké.

Pro konzervativnější zákazníky pochopitelně nebudou chybět tradiční příchutě. Stejně tak nepřijdou o možnost posoudit rozdíl mezi zmrzlinami z mléka z různých mléčných farem v zemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám