Hlavní obsah

Jak se točila Hra o trůny. Filmová studia zvou na prohlídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku se mohou fanoušci Hry o trůny vypravit do fiktivního světa Západozemí. V severoirských filmových studiích Linen Mill Studios, kde se natáčela řada scén seriálového hitu, se totiž otevírá permanentní expozice, v níž se návštěvníci blíže seznámí s výrobou seriálu a prohlédnou si také autentické kulisy, kostýmy či rekvizity.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové studio věnované Hře o trůny v BanbridgeVideo: Reuters

 
Článek

Nová atrakce, jejíž zhotovení vyšlo na 24 milionů liber, tedy takřka 700 milionů korun, má návštěvníky obeznámit s tím, jak Hra o trůny vznikala. A jelikož jde o doposud nejdražší seriál v dějinách televize, mohou se návštěvníci těšit na skutečně velkolepý zážitek, informuje server Independent.

Ve studiích nedaleko města Banbridge se natáčelo množství interiérů a akčních scén, pro návštěvníky proto budou připraveny některé klíčové lokace. Jsou to například trůní sál hradu Dračí kámen, nádvoří paláce v Králově přístavišti, velká síň Zimohradu nebo Černý hrad Noční hlídky.

Foto: Reuters

Nové studio věnované Hře o trůny v Banbridge

„Severní Irsko je domovem Hry o trůny. Vše se událo právě tady,“ líčí šéfka marketingu nové atrakce Claire Molesová. „Tady ten příběh začal. Točila se tu asi třetina všech scén pořízených v Severním Irsku,“ doplnila.

Místa jsou

Pro návštěvníky jsou kromě autentických kulis připraveny i další vychytávky. Jde zejména o kostýmy, rekvizity, ale i různé speciální efekty, které mají zážitek ještě více umocnit a navodit pocit, že se lidé ocitli přímo uprostřed akčních scén. K vidění jsou také koncepty, skici a návrhy, z nichž poté vznikly reálné kostýmy či masky.

Vstupenka na prohlídku studia vyjde dospělého na 39,50 libry, což je asi 1150 korun. Lístky se kupují na konkrétní časové sloty, nelze je tedy pořídit až na místě. Vzhledem ke koronavirové situace bude možná start vlažnější, i v den otevření jsou ještě volné kapacity. Součástí vstupenky je i případný transfer z Banbridge ke studiím.

Nejhorší londýnská atrakce za miliony liber bude po půl roce srovnána se zemí

Cestování

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám