Hlavní obsah

Italské Benátky chystají radarové pasti na čluny ve vodních kanálech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské Benátky se chystají instalovat rychlostní radary pro plavidla, která se pohybují v tamních vodních kanálech. Radnice chce omezit zejména rychlost motorových člunů a tím i počet dopravních nehod, kterých je ve „městě na laguně“ stále hodně.

Foto: Profimedia.cz

Vodní taxi v Canal Grande

Článek

Benátky o svolení ke zřízení radarových pastí usilují už dlouho, ale potřebovaly k tomu souhlas centrálních orgánů. Ten nyní podle listu Corriere della Sera přišel, když záměr posvětila dopravní komise poslanecké sněmovny v Římě.

„Začínáme psát důležitou stránku v bezpečnosti dopravy. Jako ministerstvo dopravy to podporujeme,“ prohlásil státní tajemník italského ministerstva dopravy Tullio Ferrante.

Městská rada v Benátkách zdůraznila, že instalace kontrolního systému je dlouhodobým přáním tamních občanů. Mnozí si stěžují, že plavidla se na vodních trasách pohybují příliš rychle a že člunů i lodí je stále více, což vytváří nebezpečné situace.

Kromě vodních autobusů (Vaporetto) jsou to především vodní taxíky a legendární gondoly. Pro některé trasy, například hlavní benátskou komunikaci Canal Grande, úřady už dříve zpřísnily podmínky vstupu a pohybu plavidel. Přesto opakovaně dochází k nehodám včetně smrtelných.

Benátky spustily internetový portál pro platby vstupného

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám