Hlavní obsah

Italská vláda chce zarazit anonymní recenze hotelů a restaurací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská vláda se rozhodla skoncovat s anonymními či falešnými recenzemi hotelů a restaurací na internetu. Kabinet premiérky Giorgie Meloniové chystá nová pravidla, která by měla zajistit, aby autora hodnocení bylo možné vždy identifikovat a v případě nutnosti i dohledat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záměr oznámila ministryně turistiky Daniela Santanchèová s tím, že nová úprava by měla přispět ke spravedlivější soutěži mezi gastronomickými podniky. „Hodnocení mohou rozhodovat o životě a smrti hotelů a restaurací. Dnes někdo může napsat negativní recenzi, aniž by danou restauraci navštívil,“ uvedla ministryně podle listu Corriere della Sera.

Vláda se podle ní nemůže v této oblasti zříkat odpovědnosti. „Uvidíme, jak můžeme zasáhnout. Online recenze se mohou stát nečestným marketingovým nástrojem. Chceme vědět, kdo recenze píše,“ vysvětlila ministryně.

„Hotely žijí z toho, jaká mají hodnocení na internetu. Pětaosmdesát procent rezervací provádějí zákazníci online. Bez digitálního prostředí se už neobejdeme,“ uvedla dále Santanchèová. Lidé podle ní mohou restauraci nebo hotelu dopomoci k úspěchu, nebo je také zruinovat. „Stačí čtyři slova,“ dodala.

Poukázala na to, že když novinář rozšíří nepravdivou informaci, musí počítat s důsledky, zatímco na sociální sítě si člověk může napsat, co chce. „I když máme velmi dobrou policii, která dohlíží na obsah internetu, nikdo není volán k odpovědnosti,“ varovala.

Nejlepší restaurace roku je podle hodnocení strávníků v Amsterdamu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám