Hlavní obsah

Italská obec nabídla dovolenou zdarma. Odezva byla ohromující

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italské obci San Giovanni in Galdo chtěli přilákat turisty. Během léta jim proto nabídli bezplatnou dovolenou v jednom ze tří prázdných domů. Odezva byla nakonec tak ohromující, že vesnice ani zdaleka nedokáže uspokojit všechny zájemce, kteří v ní chtěli prázdniny strávit, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Projekt pořádala kulturní asociace Friends of the Morrutto, jež mezi červencem a zářím nabídla bezplatné týdenní pobyty ve vsi. Hrazeno bylo ubytování, doprava na místo nikoli.

Obec nabídla celkem 40 pobytů, žádostí ovšem přišlo přes osm tisíc, což je číslo, které v San Giovanni in Galdo pochopitelně nedokážou uspokojit.

Cílem projektu bylo přitáhnout do poměrně zapadlé oblasti Molise ležící mezi Římem a Neapolí zahraniční návštěvníky a rozproudit místní život.

„Návštěvníci se nemusejí starat o nic kromě průzkumu Molise, jeho historie, jídla a vína. Ti, kteří na region vsadí, objeví místo se skvělou kvalitou života, kde je vše podtrženo přírodou obklopující místní vesnice,“ uvedla asociace Friends of the Morrutto s tím, že samotná obec San Giovanni in Galdo má strategickou pozici, protože se nachází jen 40 minut od pobřeží a zhruba dvě hodiny od Říma a Neapole.

Žadosti už jsou uzavřené

Od spuštění projektu projevili zájem lidé z celého světa. „Takovou odezvu jsme nečekali. Jen asi 70 žádostí jsme obdrželi z Kazachstánu, pak také několik z odlehlých ruských měst. Opravdu se nám ozval celý svět,“ uvedl jeden z organizátorů kampaně Stefano Trotta.

Žádosti na letošní rok už jsou uzavřené, pořadatelé nicméně doufají, že v budoucnu podobný model nabídnou i jiné vesnice v oblasti, kde obvykle nejsou žádné penziony, zato však množství prázdných domů po obyvatelích, kteří odešli do větších měst.

Jde vlastně o trochu jiné pojetí kampaní, které v posledních letech lákaly napříč celou Itálií na koupi domu za euro.

Obec v Kalábrii prodává domy za euro. Láká na blízkost k moři

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám