Hlavní obsah

Island se vrací do normálu, zahraniční turisty přivítá v půlce června

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islandské bary a noční kluby se v pondělí večer opět otevřely poté, co byla zmírněna restriktivní opatření určená k boji proti koronaviru. Sociální odstup je nyní už spíše doporučován než nařizován. A podle toho to prý v noci z pondělí na úterý i trochu vypadalo. V Reykjavíku prý pondělní večer připomínal spíše pátek, protože hodně lidí si šlo dát do podniků první skleničku po šesti týdnech.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Nejaktivnější islandský gejzír Strokkur se nachází v geotermální oblasti u řeky Hvítá.

Článek

Island se z nouzové fáze posunul do pohotovostní fáze. Jde o předposlední krok směrem k návratu do běžného života, jak jej místní znali před rozšířením koronaviru. Místní to berou jako povzbuzující znamení, že finální uvolnění proběhne podle plánu 21. června.

Školy, muzea a kadeřnictví už mají otevřeno několik týdnů a od té doby bylo ohlášeno jen pět nových infekcí. Ostrov prý aktuálně eviduje jen tři nakažené osoby. Celkem měla země s 350 000 obyvateli během pandemie 1804 případů nákazy covidem-19 a nemoci podlehlo 10 osob.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Modrá laguna je jednou z nejpopulárnějších atrakcí na Islandu.

„Islandská strategie plošného testování, sledování kontaktů nakažených a jejich izolování se zatím ukázala jako efektivní. Chceme vytvořit bezpečné místo pro ty, kteří chtějí změnu prostředí po tom krušném jaru, které jsme si všichni prožili,” uvedla ministryně turismu Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottirová.

Reklama

Výběr článků

Načítám