Hlavní obsah

Indický hotel odmítl ubytovat ženu, protože cestovala sama

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indka Nupur Saraswatová byla odmítnuta v hotelu, přestože měla platnou online rezervaci, kterou sám hotel potvrdil. Důvodem byla skutečnost, že cestovala sama. Žena indický hotel obvinila z diskriminace. Incident se odehrál v hotelu Deccan Erragadda ve městě Hajdarábád.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nupur Saraswatová, která žije v Singapuru, si zarezervovala pokoj přes největší indickou rezervační stránku Goibibo. Navzdory online rezervaci však musela po příjezdu čelit nepříjemné skutečnosti. Zaměstnanci hotelu ji odmítli ubytovat se slovy, že je nezadaná. Ve svých podmínkách hotel uvádí, že místní a svobodné páry nejsou vítány, stejně tak i svobodné ženy.

„Nejdřív jsem byla zmatená. Nikdy jsem nic podobného nezažila, bylo to bizarní. Vlastně jsem nijak nereagovala, protože jsem nerozuměla, proč by taková pravidla měla existovat,” vyjádřila se Saraswatová pro britský The Independent. Na Facebooku poté zveřejnila příspěvek, který se dočkal více než 1500 sdílení.

„Z nějakého důvodu se rozhodli, že pro mě bude bezpečnější nechat mě na ulici než v hotelu. Měla jsem velké štěstí, že jsem přijela brzy ráno. Mohlo by se to stát komukoliv — v jiném hotelu, v jiném městě. Přiletíte v 11 večer a odmítnou vás ubytovat. Toto je má upřímná prosba, sdílejte tento příspěvek. Udělejte scénu, přimějte Goibibo poslouchat. Ujistěte je, že i ženy dnes cestují samy,“ znělo její poselství.

V dalším příspěvku již Saraswatová chválila Goibibo za rychlou akci. Společnost oznámila, že ženě byly vráceny peníze a rovněž zařízeno přemístění do lepšího pokoje v lépe hodnoceném hotelu. Kromě toho vyřadili Hotel Deccan Erragadda z jejich databáze.

Zvažují speciální telefonickou linku

Výkonný ředitel společnosti Goibibo Ašiš Kašjap dodal, že tento incident přiměl společnost k přemýšlení o vytvoření specializované linky, která bude pomáhat ženám při cestování. „Goibibo má o ženy starost. Již nyní máme speciální linku pro zajištění bezpečnosti pro naše cestovatele. Plánujeme také vytvoření samostatné linky pro ženy, které cestují,“ dodal.

Pro Saraswatovou však kauza nekončí. „Nechtěla jsem uškodit místnímu byznysu. Chtěla jsem upozornit na to, že podobné věci se v naší společnosti dějí. Pro mě to vyřazením tohoto hotelu z databáze nekončí. Chci, aby Goibibo filtrovalo všechny podobné hotely a ulehčilo tak ženám cestování, protože v dnešní době cestují samy stále častěji,” uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám