Hlavní obsah

Hotel, ve kterém platí přísný zákaz olizování zdí a nábytku

Novinky, fis

Celý je ze soli. Bolivijský hotel Palacio de Sal (Palác ze soli) trvalo vybudovat dva roky. Hlavním výrobním materiálem byly solné krychle. Právě se solí není v této oblasti třeba nijak šetřit. Přesto hosté pravost stavebního materiálu nesmějí testovat vlastními smysly.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Palacio de Sal

Článek

Největší světové naleziště kamenné soli Salar de Uyuni dalo v Bolívii vzniknout hotelu Palacio de Sal. Stavbaři na něj použili milión solných krychlí. Ze stejného materiálu je také nábytek včetně postelí. Turisté však mají přísný zákaz vybavení hotelu ochutnávat. Musejí se tak zdržet olizování zdí i nábytku, pokud by to snad některé lákalo.

Foto: Profimedia.cz

Jeden ze solných pokojů

Pokoje připomínají iglú. Jsou ale podstatně útulnější. Každý z nich je vybaven vlastním sociálním zařízením i ústředním topením. Cena za noc začíná v přepočtu na necelých třech tisících korun.

Foto: Profimedia.cz

Také posezení u recepce je ve znamení soli.

Co se služeb týče, hosté mohou v Palacio de Sal využít relax v páře, sauně a nepřekvapivě i v solných lázních. Odreagovat se mohou také u kulečníku nebo u baru sedíce jak jinak než na židličkách ze soli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám