Hlavní obsah

„Hamburg Cruise Days“ – oslňující lodní přehlídka v hanzovním městě Hamburk

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburg Cruise Days v Hamburku, známém hanzovním městě na severu Německa, jsou událostí, která nabízí nezapomenutelný zážitek. Poznejte jedno z největších měst Německa v jeho plné kráse a v okouzlujícím modrém světle!

Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V., Dipl. Fotograf Brunner, Ralf

Hamburg s výhledem na přístav

Článek

Velkolepá přehlídka

Jedinečná lodní přehlídka se koná každý druhý rok a přiláká až půl miliónu návštěvníků. Letos se přehlídky, která je připravena na druhý zářijový víkend od 8. do 10. září, zúčastní celkem jedenáct luxusních okružních lodí.

Slavnostní zahájení lodní přehlídky představuje zlatý hřeb fantastické události, jež se tento rok koná už po šesté a kterou každoročně sleduje velký počet diváků. Celkem šest velkolepých okružních lodí spolu s 24 doprovodnými loděmi za oslňujícího ohňostroje v pátek večer společně opustí přístav a vydají se na trasu podél Labe.

Foto: bcsmedia, Hamburg 2015

Hamburg Cruise Days - unikátní světelná show

V pátek večer se mohou návštěvníci navíc těšit na velkolepý ohňostroj a na „Hamburg Cruise Night“, kdy velký počet lodí pořádá různě tematicky zaměřené lodní plavby. Samotným vrcholem akce je pak přehlídka lodí v sobotu večer, která je navíc přenášena v živém televizním vysílání.

Tradiční přímořské trhy

Nejen na vodě, ale i na souši se návštěvník může těšit na plno zážitků. Mezi okružním lodním terminálem HafenCity a městskou částí Altona se nacházejí přímořské trhy ve stylu tradičního lodního přístavu. Návštěvníci budou moci ochutnat spousty dobrého jídla a pití a mohou využít jednu z četných wellness nabídek k relaxaci a načerpání energie.

Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V._GARP Hänel, Gerald

Hamburg - město námořní kultury a přístavů

Největší evropský námořní veletrh

Hamburské „Cruise Days“ jsou spojovány s evropským hlavním veletrhem „Seatrade Europe“, který se v Hamburku koná od 6. do 8. září. Představuje jeden z nejdůležitějších veletrhů v oblasti námořnictví na světě. Okružní plavby nabízejí komplexní zázemí od zajištění bezpečnosti přes nabídku dobrého jídla a pití až po  zábavu. Z tohoto důvodů se veletrhu účastní celá řada společností a firem, které nabízejí společná řešení pro co nejlepší zážitek. Vystavující a návštěvníci se mohou těšit na skvělou pracovní a produktivní atmosféru a ukázku nových trendů v lodním průmyslu a námořnictví.

Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V._GARP Hänel, Gerald

Jedna z luxisních okružních lodí Queen Mary II

Světelné umění

Na své si v rámci Cruise Days přijdou též fanoušci umění. V přístavu uvidí i v roce 2017 světelnou instalaci Blue Port Hamburg. Hanzovní umělec Michael Batz umístí mezi městskou částí Elbbrücken, která je letos osvětlena poprvé, a Övelgönne přes 100 objektů jako pontonů, věží či jeřábů, které hamburský přístav večer ozáří magickým modrým světlem. Oproti minulé sezóně se návštěvníci mohou těšit na více pohyblivých instalací jak na vodě, tak na souši. Tato jedinečná světelná podívaná bude v Hamburgu k vidění od 1. až do 10. září.

Více informací o události

Kompletní program události: www.hamburgcruisedays.de/

Bližší informace o světelné instalaci Blue Port Hamburg

Více informací o Hamburgu

Více informací o Hamburgu

www.hamburg-travel.com

Další inspiraci najdete na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám