Hlavní obsah

Gangnam láká turisty na zářící kostku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro jako živá působí kostka nazvaná Brilliant Cube, v níž neustále kmitají stovky barevných světel. Už několik měsíců je ozdobou luxusní městské čtvrti Gangnam v jihokorejském Soulu. Až doslouží v ulicích, poputuje do zdejšího muzea.

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní světelná atrakce v Soulu

 
Článek

Soulský Gangnam (do češtiny přepisováno jako Kangnam) láká od loňského října turisty k obří blikající kostce, která leckomu připomene například film Matrix. Souhra 576 světel na ploše 36 metrů čtverečních vytváří téměř hypnotizující podívanou — chvíli připomíná vlnky na vodní hladině, pak bouřlivou diskotéku.

Různé kombinace světel se postupně rozsvěcejí nebo naopak zhasínají. Skládají se tak do nespočtu obrazců, které nechávají dostatečný prostor fantazii přihlížejících. Světelná show je doprovázena hudebními melodiemi. Vyrobit tuto instalaci trvalo skupině více než padesáti lidí zhruba čtyři měsíce.

Kostka pojmenovaná Brilliant Cube měla zkrášlovat Gangnam jen do prosince 2013. Protože však začala u veřejnosti sklízet velký úspěch, zůstane v ulicích až do letošního března. Poté bude k vidění v soulském Národním muzeu současného umění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám