Hlavní obsah

Filipínská cukrárna vyrábí zmrzlinu z netradiční suroviny

Novinky, fis

Zmrzlina cukrářů Dina a Bianky Ramosových z Davao City na Filipínách obsahuje podobně jako většina ostatních mléko, smetanu, cukr, ovoce, dochucovadla a vajíčka. Ta však nejsou od slepic, nýbrž od krokodýlů.

Foto: Profimedia.cz

Rozdíl mezi slepičím (vlevo) a krokodýlím vejcem (vpravo) je patrný už na první pohled.

Článek

Filipínská cukrárna Sweet Spot nabízí svým hostům raritu. Do zmrzliny tam totiž nepřidávají obyčejná slepičí vejce, ale zdravější vejce krokodýlí. Strýc majitele cukrárny svému synovci jednou věnoval nadbytečná krokodýlí vejce, která by se jinak vyhodila. Vlastní totiž nedalekou krokodýlí farmu.

Dino Ramos přemýšlel, na co unikátní surovinu použít. Zkusil z ní vyrobit zmrzlinu a z výsledku byl nadšený. A tak mu strýc nyní už pravidelně neoplodněná krokodýlí vejce dodává.

Netradiční zmrzlinové příchutě

V Londýně způsobila rozruch zmrzlina s názvem Baby Gaga vyráběná z lidského mateřského mléka.

Královstvím šokujících zmrzlin je Japonsko. Okusit tam můžete například zmrzlinu s příchutí koňského masa, hovězího jazyka nebo chobotnic.

Krokodýlí vejce je tvořeno z 80 procent žloutkem obsahujícím více živin, než je v tom slepičím. Chuťově prý zákazník rozdíl od klasické zmrzliny prakticky nepozná. Ta „krokodýlí“ má pouze o něco intenzivnější příchuť.

Reklama

Výběr článků

Načítám