Hlavní obsah

Na superlodi do Karibiku: Poznáte nejkrásnější pláže světa i ohromný luxus

Ráno vstanete, podíváte se z balkónu na delfíny skotačící v moři, projdete se mezi tajemnými indiánskými památkami, poobědváte karibské pochoutky a poležíte si na pláži kouzelného ostrova. Večer ještě šup do soukromé vířivky – ale to už vás luxusní loď unáší dál. Třeba na pláže, kam za prohibice jezdil relaxovat i Al Capone. Paráda, že?

Foto: ESO travel

Lodě jako města na vodě? Tohle přirovnání dle velikosti MSC Opera evidentně není přehnané.

Článek

Plavit se po ostrůvcích v Karibském moři, to zní jako pohádka. Můžete namítnout, že zůstat na krásných místech jen jeden nebo dva dny, jak tomu bývá u klasických komerčních plaveb, je málo. Právě proto se objevují v nabídkách cestovních kanceláří stále častěji plavby kombinované s pobytovými zájezdy. Rekreanti si nejdříve užijí na plážích v jedné lokalitě a následně je obří výletní loď povozí mezi dalšími ostrovy v oblasti. Zkombinuje se to nejlepší ze dvou typů dovolené.

Foto: ESO travel

Vířivka ve vlastní kajutě s výhledem na moře a palubu lodi. To je panečku koupání!

Začněte na plážích s letními sídly gangsterů

Začít se dá třeba na Kubě. Tam patří mezi nejpopulárnější cestovatelské lokality  jednoznačně Varadero – legendární plážové letovisko na severu ostrova. Kdysi na tomto poloostrově měli své letní sídlo například americký mafiánský boss Al Capone nebo kubánský diktátor Fulgencio Batista.

Za druhý z hitů „ostrova svobody“ lze označit Havanu, hlavní a největší město země. Proslulo americkými automobilovými veterány v ulicích, světoznámými doutníky, které umí ve městě vyrobit snad každý druhý, nebo vyhlášeným rumem.

Karibik s českou podporou
Nebývá zvykem, aby do Karibiku pluly lodě s českým delegátem. Na začátku roku 2016 se tam vydávají hned hned dvě. MSC Opera, která povozí pasažéry mezi karibskými ostrovy po týdenním pobytu na Kubě, a Costa Favolosa, která učiní totéž s cestujícími relaxujícími v Dominikánské republice.
Foto: Kamira (Bigstockphoto.com)

Varadero: Průhledné moře, šmoulově modrá obloha a palmy kam se podíváte.

Doplujte na superlodi za žraloky!

Kdo pluje do Karibiku přes Kubu, má v okolí k dispozici spoustu míst s nějakou zvláštností. Například jamajské Montego Bay – rodiště nejrychlejšího muže planety Usaina Bolta, nebo také Kajmanské ostrovy s George Townem, rájem bank. Na celých ostrovech jich najdeme skoro 300, spolu s dalšími finančními institucemi dokonce 600. Díky nízkým daním v zemi se George Town stal oázou bank a služeb obklopenou palmovými háji a plážemi.

Foto: ESO travel

Bazény, promenády, bary, ale i knihovny, nákupní centra, kasina, divadla, posilovny a další věci zpříjemňující plavbu mezi ostrovy jsou na zaoceánských lodí standardem.

Z Kuby se často pluje i přes Cozumel, ostrov u břehů Mexika, kolem něhož víří pestrý mořský život. Aktivita je ovlivněna mimo jiné blízkostí Mezoamerického korálového útesu, po australském Velkém bariérovém útesu druhého největšího korálového systému na planetě. Ten je i domovem významné populace kapustňáků nebo žraloka obrovského. Mořské živočichy tu lze pozorovat třeba z ponorky. Ponořit se dolů a plout jejich královstvím, to je něco, co se těžko popisuje.

Cozumel má na své karibské trase i loď MSC Opera, přes 250 m dlouhý výletní kolos s celkem 13 palubami, na nichž najdeme třeba palubní kajuty s balkónem, soukromou vířivkou a vstupy do privátního wellness centra.

Plavit se lze i na ledoborci nebo po řece:

Foto: dellm60 (Bigstockphoto.com)

Karibik, to je přes 7.000 ostrovů a ostrůvků plných palem a kilometrů pláží.

Na Formuli 1 na moře!

Podobně jako MSC Opera na tom je i Costa Favolosa, ještě větší (290 m) a širší (40 m) „město na vodě“. Srovnání s městem není vůbec nadnesené. Vždyť na své palubě veze nákupní středisko, kino, divadlo, akvapark, kasino, mnoho barů a restaurací, bazény, posilovnu a několik dalších sportovišť včetně běžecké dráhy.

Nad jedním z pěti bazénů ční velkoplošná televizní obrazovka a cestující si v simulátoru mohou zkusit, jak se cítí jezdec Formule 1 během velké ceny. Tenhle „drobeček“ také na začátku roku 2016 míří do středoamerických vod – podívá se do okolí Dominikánské republiky a navštíví například Martinik nebo Guadeloupe.

Foto: ESO travel

Na lodích bývá pestrá nabídka restaurací všech možných druhů. Na Costa Favolosa třeba takováto v luxusním interiéru s živým klavíristou.

Mimochodem, Martinik kdysi navštívil obdivovatel ostrovních rájů Paul Gaugain a namaloval tu několik slavných obrazů, mimo jiné Černošky na Martiniku. Na plátno zachytil i domorodé sběrače manga nebo půvab ostrovního venkova.

Inzertní sdělení: Tipy na luxusní plavby

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky luxusních plaveb:

Prožijte jedinečných 13 dnů, které začnou pobytem v Dominikánské republice na plážích Punta Cana a pokračují plavbou ke karibským ostrovům jako Martinik, Antigua nebo Svatý Martin.

Svezete se na palubě velké zaoceánské lodi Costa Favolosa se 4 restauracemi, 13 bary, kluby a kavárnami, divadlem nebo diskotékou. Po celou dobu pobytu a plavby je k dispozici český delegát! Let z Prahy bez přestupu.

Prožijte týden na Kubě v plážové lokalitě Varadero a v Havaně. Poté se vydáte na plavbu po dalších karibských rájích (Kajmanské ostrovy, mexický Cozumel, Jamajka).

To celé zažijete s českým delegátem během třinácti dnů na slunečných plážích, v exotických městech, špičkových hotelech a na palubě luxusní lodi MSC Opera! Přímý let z Prahy.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejdivočejším městě na východě USA, o nejoblíbenějších lokalitách světa zvolených cestovateli nebo o tajemném jezeře v Guatemale. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & ESO travel

Anketa

Chystáte se ještě ve zbytku roku na dovolenou?
ano
47,4 %
ne
46,2 %
ještě nevím
6,4 %
Celkem hlasovalo 253 čtenářů.

Výletní superlodě plující do Karibiku

Kteréže lodě se to vydávají s Čechy a Moravany na plavby ve vodách u Ameriky?

Costa Favolosa

délka: 290 m

šířka: 40 m

ponor: 14,1 m

počet palub: 17

největší kajuty: 42 m2

maximální rychlost: 21,5 uzlu, tj. 40 km/h

zajímavosti: 4D kino, simulátor Formule 1, talasoterapeutické relaxační centrum, umělecká galerie

MSC Opera

délka: 251 m

šířka: 29 m

výška: 54 m

ponor: 6,8 m

počet palub: 13

největší kajuty: 27 m2

maximální rychlost: 21 uzlů, tj. 39 km/h

zajímavosti: fotografická galerie, restaurace s živou hudbou, diskotéka, salon krásy

Související články

Výběr článků

Načítám