Hlavní obsah

Luxusní dubajské hotely – noc tu stojí desetitisíce, ale za internet si připlatíte

Toužíte-li po nezřízeném hýření a opulentním luxusu, vyrazte do Dubaje, arabského emirátu, který v bizarních moderních stavbách ukrývá ty nejpřepychovější hotely v těchto končinách. Personál vám splní jakékoli vaše přání a za vlahých nocí v soukromé vířivce budete s láskou vzpomínat na strýčka z Ameriky, který vám odkázal vaše miliony.

Článek

Pokud se do podobných míst dostanete jen v nejdivočejších snech, a není to ani tak tím, že váš soukromý tryskáč má poruchu, vydejte se s námi aspoň na virtuální prohlídku po těch nejluxusnějších hotelech Dubaje. Tímto článkem navazujeme na předchozí článek o Dubaji, kde jsme se na dubajskou architekturu podívali více ze široka. Jen pozor na to, že ani v těch nejdražších hotelech světa není všechno zlato, co se třpytí.

Atlantis na největším umělém ostrově světa

Tak třeba ve čtyřhvězdičkovém hotelu Atlantis The Palm mají vlastní aquapark a podvodní akvárium, ale za parkování či internet musíte zaplatit. To i přesto, že noc v nejlevnějším pokoji stojí v přepočtu asi 4000 Kč. Samotný hotel najdete na největším uměle vybudovaném ostrově na světě, ten má navíc tvar palmy. To zaručuje dlouhou soukromou pláž. Pokoje jsou zařízené v arabském stylu, s krásným výhledem na perský záliv.

A v místním aquaparku můžete zažít trochu adrenalinu v podobě jízdy prosklenným tobogánem, kde vám na druhé straně průhledné stěny dělají společnost žraloci v bazénu.

Úžasné je prý i podvodní akvárium Laguna se 100 druhy mořských živočichů nebo delfíní záliv se vzdělávacím centrem o životě delfínů. S delfíny si tu můžete i zaplavat. Dopravu mezi jednotlivými částmi hotelu, aquaparkem a bazény zajišťují vláčky – jde totiž o obří komplex.

Světoznámá plachetnice jako symbol Dubaje

To v Burj Al Arab opravdu nic doplácet nemusíte – naprosto stačí 18 tisíc, které tam necháte za noc. V hotelu, který svým tvarem evokuje arabskou plachetnici, vás za to čekají zlaté interiéry z carrarského mramoru či brazilské žuly nebo čalounění z irských tkanin. K dispozici vám je majordomus, který splní vše, co vám na očích uvidí. Budete-li se správně dívat, zařídí soukromou večeři v apartmánu o pěti chodech nebo cestu limuzínou na nákup.

Jak se nejlépe do Dubaje dostat?
Pokud nejste vlastníkem soukromého letadla, do Dubaje se i tak nejlépe dostanete právě vzduchem. Cena zpáteční letenky se pohybuje kolem 10 tisíc Kč, lze sehnat i přímé lety. Pokud o sebe rádi necháváte pečovat odborníky, můžete využít široké nabídky specializovaných cestovních agentur, které vás na místo dopraví, ubytují a poskytnou řadu dalších služeb. Existují i speciální víkendové zájezdy do Dubaje za nákupy.

Hotel má samozřejmě svou vlastní pláž, ale ta bývá často přeplněná. Proto se vyplatí využít stejně hezkou pláž veřejnou. Otázkou je, budete-li na to mít vůbec čas – osm restaurací včetně restaurace zavěšené 210 metrů nad mořem nebo té s podmořskou tematikou a ponorkovým simulátorem nebo prostě jen úchvatná recepce s korálovými akvárii a ledopády vás dokonale zaměstná.

Dubajská vlna

Odvážný architekt navrhoval i luxusní Jumeirach Beach Hotel, který nedaleko stojící plachetnici Burj Al Arab doplňuje obrovskou lámající se vlnou. Vodní živly si tu přijdou na své – 5 bazénů, vedle stojící aquapark a ještě soukromá pláž. Živly další – tedy oheň, země a vzduch – jsou pak alespoň zastoupeny v designu interiéru hotelu, jenž je doplněn zajímavou plastikou zobrazující noční i denní satelitní pohled na planetu Zemi. V pokojích pak najdete nejen přepychové látky, ale i ručně vyráběný nábytek a vzácné obrazy.

Trojičku těchto hotelů, které jsou dubajským symbolem až dekadentního luxusu, pak doplňuje celkem nově vzniklý hotel, jehož název se do češtiny překládá jako „Přístav míru“. Svému jménu dělá čest – sedí usazený v labyrintu vodních cestiček a bazénků, mezi kterými hosty vozí malé lodičky.Vodě je zasvěcený i další dubajský komplex, Al Qasr, i tady přepravu zajišťují loďky.

Dubaj je místem, kam se sjíždějí miliony turistů, přestože jde vlastně „jen“ o velkoměsto uprostřed pouště. Úchvatná architektura jde ruku v ruce s překotným stavebním boomem – v následujících několika letech má v Dubaji vyrůst asi dvacet dalších luxusních hotelových resortů. Zisky, které produkují dubajské hotely, tvoří asi tři čtvrtiny všech zisků Spojených arabských emirátů.

Pokud i vy patříte k těm, pro něž je luxus a pohodlí hlavním měřítkem skvělé dovolené, je Dubaj správnou volbou. Levné nákupy, čisté písčité pláže a příjemný stín arabských zahrad v kombinaci s úslužným personálem moderních hotelových komplexů dodá vaší dovolené punc jedinečnosti a přepychu.

Kam rozhodně zajít a co zkusit?
Aquapark Wild Wadi Arabským aquaparkům musíte nechat jedno – na atrakcích se tady nešetří. Je jich hodně a jsou monstrózní. Navíc tu najdete spoustu „vychytávek“ jako jsou třeba malé rybičky, provádějící podvodní pedikůru.
Zlatý trh Údajně největší zlatý trh na světě najdete v dubajských křivolakých uličkách. Pod dřevěnou stříškou sídlí namačkané neuvěřitelné množství malých obchůdků se zlatem a zlatými šperky.
Dubajské muzeum Nejstarší budova v Dubaji pochází z 18. století a příznačně se v ní ukrývá dubajské muzeum. To je ale navýsost moderní – klasické expozice jsou doplněny interaktivními prvky a multimediálními doplňky.

Čtěte dále:

Do pouště a krajiny z orientálních pohádek se můžete vydat i v dalších našich článcích:

Dále si můžete přečíst o unikátní cestě do Severní Koreje, plavbě po Karibiku, obřím Airbusu A380 nebo cestě lodí do severských zemí. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy na Srí Lanku

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, Dominikánskou republiku atd. vybírá z nabídky zájezdů do Emirátů:

Nový velmi luxusní hotel s 300 pokoji se nachází přímo na nejhezčí dubajské pláži Jumeirah a je vybudován ve velmi romantickém arabském stylu.

Jeden z nejluxusnějších hotelů v Emirátech se nachází v Abú Dhábí. Tento hotel obvykle využívají nejvyšší představitelé různých zemí při oficiálních návštěvách Emirátů.

Autor: Viola Kratochvilová & ESO travel

Anketa

Kolik korun (na osobu) jste letos utratili za dovolenou?
Nic, letos jsem na dovlené nebyl
43,2 %
Do 5000 Kč
10,3 %
Do 10000 Kč
8,6 %
Do 20000 Kč
16,2 %
Víc než 20000 korun za osobu
21,7 %
Celkem hlasovalo 1151 čtenářů.

Praktické informace – SAE

Dubaj je součástí Spojených arabských emirátů, federace států středního východu. V dávné historii bylo toto území pod nadvládou Perské říše, dodnes tak můžete v některých místech emirátů najít starověké památky této civilizace. Britské nadvlády se emiráty zbavily v roce 1971, kdy také vzniká současná federace sedmi autonomních emirátů. Jsou jimi Abú Dhábí, Adžmán, Dubaj, Fudžajra, Ras al Chajma, Umm al-Kuvajn a Šardžá. Hlavním městem je Abú Dhábí.

Většina území Emirátů je pokryta pouštěmi a polopouštěmi, spíše než s deštěm se tu setkáte s pouštní bouří. Přesto si ale nezapomeňte přibalit svetřík či sako – všechny budovy jsou totiž klimatizované a o nemoc na dovolené nikdo nestojí. Pokud plánujete pobyt v luxusním hotelu, je také nutné přibalit společenský oděv např. na večeře a podobné události.

V češtině Dubaj znamená „místo srazu“, přiletíte-li letadlem, bude zřejmě letiště místem srazu s vaším delegátem, jenž vás do zvoleného hotelu odveze. Na letišti najdete také nejvýhodnější kurzy pro výměnu peněz.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám