Hlavní obsah

Kam na silvestra? V nabídkách jsou i extrémně luxusní pobyty. Podívejte se

Novoroční snídaně v buši, zakončená přípitkem luxusním šampaňským, nebo osobní komorník, který vám ráno připraví „vyprošťovák“. I to může být součástí silvestrovských pobytů. Pravda, těch opravdu nejluxusnějších a nejdražších. Podívejte se na přehled těch absolutně „nej“ silvestrů, které jsou k dostání i u českých cestovních kanceláří.

Foto: ESO travel

Prožijte silvestr ve Francouzské Polynésii na ostrově Bora Bora.

Článek

Nejdražší, ale zároveň nejžádanější – takové jsou zájezdy za exotikou na přelomu roku. Čechů, kteří se rozhodli strávit přelom roku v exotické cizině, je každý rok o trochu více. A pro silvestrovské termíny tak platí, že u některých lokalit poptávka převyšuje nabídku. Pokud tedy také přemýšlíte o silvestrovské dovolené v cizině (a může jít i o lyžařský pobyt na horách), máte nejvyšší čas vše zařídit.

A pokud ještě pořád nevíte kam, pak nabízíme pár netradičních tipů na ty „nej“ silvestrovské pobyty.

1. Nejdražší silvestr – připravte si stovky tisíc

Pokud byste chtěli prožít přelom roku v resortu Anantara Kihavas Villas na Maledivách, zmizelo by vám z účtu 170 tisíc korun za každého účastníka této dovolené. A to jde jen o základní cenu, která zahrnuje bydlení v „obyčejném“ vodním bungalovu (který má ale rozlohu středně velkého bytu) a snídani. Další pokrmy – kterými je tento resort mimochodem celosvětově proslavený – je nutné hradit zvlášť. Rozhodně tedy nejde o dovolenou za hubičku.

Foto: kihavah-maldives.anantara.com

Užijte si přelom roku ve dvou – na pláži s dobrým jídlem a pitím.

Anantara Kihavas Villas byl otevřený v roce 2011 a ne nadarmo se pyšní šesti hvězdičkami. Každá vila tu má svůj vlastní bazén, součástí je privátní pláž, ale i podmořská restaurace (druhá svého druhu na Maledivách). Absolutním vrcholem luxusu je potom plážová prezidentská rezidence ležící v soukromém parku a disponující vlastním masážním pavilónem, soukromým barem a několika bazény s vodopády. A standardem je tady i služebnictvo.

O maximálním luxusu si můžete přečíst v článku Když pět hvězdiček nestačí: Maledivy nabízejí nejlepší resorty světa 

2. Nejadrenalinovější silvestr – let balónem nad savanou

Místo silvestrovského večírku brzké ranní vstávání – už to je svým způsobem adrenalin. Na safari v Keni se totiž obvykle vyráží brzy ráno, kdy jsou zvířata nejaktivnější, a při trošce štěstí je možné spatřit i lvy na lovu (ti jinak dvacet hodin denně proleží a prospí). Moderní safari je dnes pohodlný a vlastně i luxusní způsob strávení dovolené.

Foto: Sataoelerai.com

I takto může vypadat kemp v Africe – safari je tak opravdu luxusní formou dovolené.

Bydlení je zajištěno v luxusních kempech, z nichž mnohé mají čtyři i pět hvězdiček, vlastní bazény a luxusní restauraci, a za zvířaty se vyráží buď v off roadech, nebo na palubě malého letadla. Domluvit je dokonce možné i let nad savanou v horkovzdušném balónu s luxusní snídaní a šampaňským po přistání v divočině. Lehce dekadentní, trochu adrenalinové, ale proti gustu…

3. Nejluxusnější silvestr – dráždivá exotika na Bora Bora

Postel s nebesy, terasa nad hladinou moře, prosklené panely v podlaze… polynéský ostrov Bora Bora neláká jen na unikátní prostředí, ale i na pohádkové služby. Občas se mu říká „Mai te pora“, tedy místo stvořené bohy, a pravidelně se umisťuje na vrcholu žebříčků nejkrásnějších míst planety.

Kam za lákavou zimní exotikou?

Tato dráždivá exotika za neuvěřitelně vysoké ceny je i častým cílem snoubenců, kteří se tu během pobytu vezmou – ať už při tradičním obřadu, který je tu možné domluvit, nebo v místní obřadní síni, jež nabízí výhled na panorama ostrova a prosklené panely v podlaze, skrze které je možné pozorovat život pod vodou.

Foto: ESO travel

Bora Bora se pravidelně umisťuje v žebříčku nejkrásnějších míst planety.

Výhodou místních resortů je absolutní soukromí, které poskytují. Leží totiž na takzvaných motu, malých ostrůvcích v blízkosti hlavního ostrova. I proto sem jezdí i hollywoodské hvězdy a může se vám stát, že si silvestrovskou večeři, třeba rejnoka s omáčkou z mořských ježků, budete dávat ve stejném podniku jako Pierce Brosnan.

4. Nejromantičtější silvestr – voňavá pohoda na Zanzibaru

Romantice přejí menší resorty a ne neosobní budovy hotelů se stovkami pokojů. Romantiku si tak můžete dopřát na africkém Zanzibaru. Většina resortů patří do kategorie těch menších a bungalovy obvykle leží v těsné blízkosti pláže nebo přímo na ní.

I na Zanzibaru pak leží resort, který se do pětihvězdičkové škály vejde jen tak tak. Tvoří ho pouhých jedenáct plážových vil, každá z nich má svůj vlastní bazén, a dokonce i svou vlastní pláž. A i tady je hostům k dispozici čtyřiadvacet hodin denně osobní komorník.

5. Nejekologičtější silvestr – vydejte se do thajských ekoresortů

Takzvané ekoresorty jsou hitem posledních let, a to zejména v Thajsku. Pod pojmem ekoresort si ale rozhodně nepředstavujte pár chatek, suchý záchod a studenou vodu – snahou ekoresortů je snoubení luxusního strávení dovolené s ekologickým a šetrným přístupem k přírodě.

Foto: ESO travel

Thajské ekoresorty staví na luxusu a sepětí s přírodou.

Na Phi Phi tak stojí resort kompletně vystavěný z přírodních materiálů a dostupný pouze z vody, bungalovy mají doškové střechy, nábytek je ručně vyřezávaný, pitnou vodu si tu recyklují a některé suroviny pro restauraci pěstují na vlastní zahrádce. Na druhou stranu ale mají všechny bungalovy vlastní vířivku a bazén.

Jeden z nejluxusnějších thajských ekoresortů potom najdete na ostrově Ko Yao Yai. Jmenuje se Santhiya Koh, otevřený byl loni v prosinci, chlubí se umístěním mezi džunglí a pláží, pěti hvězdičkami a také velkým bazénem s ohromným vodopádem. Prý tady člověk dokonale splyne s přírodou. Pokud tedy máte na přelomu roku čas a na účtu dostatečný obnos, můžete si užít ekosilvestr.

Přečtěte si o Thajsku víc:

Inzertní sdělení: Prožijte silvestr v exotice!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky silvestrovských zájezdů:

Užijte si přelom roku v exkluzivním prostředí thajského souostroví Phi Phi! V nabídce i bydlení v unikátních ekoresortech a v resortech se soukromými plážemi a opravdu luxusním wellness zázemím.

Luxusnější bydlení na Maledivách není! Tento resort má šest hvězdiček, nabízí stravování v podmořské restauraci a luxusní vily, z nichž každá má svůj vlastní soukromý bazén. Absolutní světová špička!

Silvestr v daleké exotice v zázemí luxusního resortu přímo na pláži. Tady vás budou hýčkat! Utečte před zimou do slunečné Afriky. V nabídce jsou i kombinované pobyty se safari na africké pevnině.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o nejbarevnějších městech světa, o Machu Picchu nebo o filmových barech a restauracích. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Kde budete letos trávit přelom roku?
Doma.
74,1 %
V oblíbeném podniku.
2,6 %
Na chatě.
6,1 %
Na horách.
4,7 %
V zahraničí u moře.
7,6 %
Jinde.
4,9 %
Celkem hlasovalo 907 čtenářů.

Nejmasovější silvestrovské oslavy světa

Milion lidí na jednom místě, celebrity, tři a půl tuny konfet, které dobrovolníci shazují z okolních budov a… žádný alkohol a žádný ohňostroj. Tak vypadají oslavy silvestra na náměstí Times Square v New Yorku.

Pořádají se pravidelně od roku 1904, kdy se sem slavné noviny přestěhovaly, a patří k nejmasovějším akcím svého druhu na planetě. Oficiální program tady začíná v 18:00, nicméně první nadšenci se objevují už kolem poledního, aby měli ta nejlepší místa. Alkohol a pyrotechnika jsou zakázány z bezpečnostních důvodů.

Silvestr jindy

Nemáte čas na oslavu „tradičního“ Silvestra? Tak oslavte příchod Nového roku podle čínského kalendáře. Ten další vychází podle „našeho“ kalendáře na 31. leden 2014, a pokud chcete být v centru dění, naplánujte si na toto datum například dovolenou v Pekingu. Budete svědky tradičních ohromných ohňostrojů – vždyť právě v Číně vznikl střelný prach – i atraktivního „Tance draků a lvů“, který za zvuku bubnů protančí městem.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám