Hlavní obsah

Dubaj je mezi Čechy populární. Loni ji navštívilo 70 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem českých turistů o dovolenou v Dubaji loni dál výrazně rostl. Do nejpopulárnějšího ze sedmi Spojených arabských emirátů zavítalo 69 476 českých návštěvníků, meziročně o čtvrtinu víc. Uvedlo to české zastoupení Dubajského vládního úřadu pro turismus. Do statistik nejsou přitom započítáni tranzitní pasažéři, kteří v Dubaji jen přestupovali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Asociace cestovních kanceláří se loni na druhém místě za Dubají umístilo Thajsko, kam zavítalo zhruba 50 000 Čechů, a dále Kapverdy s 12 000 návštěvníky odlétajícími z Prahy. Podle místopředsedy asociace Jana Papeže je ale nárůst u Dubaje nejvyšší.

„Za nárůstem počtu turistů z České republiky stojí větší cenová dostupnost dovolené v tomto emirátu a výrazně rozšířená nabídka pro rodiny s dětmi,” uvedl dále úřad.

Lepší dostupnost než kdysi

Podle cestovních kanceláří se emirát stal dostupnější destinací i díky tomu, že tam z Česka létají tři společnosti – Flydubai, SmartWings a Emirates. Zájem o Dubaj roste konstantně již několik let.

„V poslední době se z Dubaje stává destinace, kterou vyhledávají rodiny s dětmi, jež se mohou těšit třeba na zábavní parky a atrakce všeho druhu. Dubaj je dnes také výrazně dostupnější než před lety,” dodal mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Nejpopulárnější zahraniční destinací je však pro české turisty dlouhodobě Chorvatsko. Asociace cestovních kanceláří loni odhadla, že v roce 2017 k Jadranu vycestovalo na 850 000 Čechů. Letošní předprodeje zájezdů naznačují, že se letos pořadí nejžádanějších destinací mírně změní. Turecko se vrátilo do první trojky leteckých destinací. Výrazně také vzrostl zájem o Bulharsko a Egypt, uvedly cestovní kanceláře.

Reklama

Výběr článků

Načítám