Hlavní obsah

Do Dubaje bez víz, Emiráty Čechům ruší vízovou povinnost

Novinky, Jakub Kynčl
Vídeň/Abú Dhabí
Aktualizováno

České velvyslanectví ve Spojených arabských emirátech ve středu oznámilo, že Češi nebudou s platností od 22. března potřebovat víza do země. Pro Čechy mířící na dovolenou do Emirátů to tak bude znamenat značnou úsporu.

Foto: Profimedia.cz

Cesty do Spojených arabských emirátů budou v budoucnu jednodušší.

Článek

Ministerstvo zahraničních věcí SAE ve středu oficiálně zveřejnilo informaci, že s platností od 22. března bude zrušena vízová povinnost držitelům běžných cestovních pasů ze 13 evropských zemí, včetně České republiky, informují stránky českého velvyslanectví.

Zprávu ambasáda zveřejnila jen třicet minut po přímém dotazu Novinek na otázku zrušení vízové povinnosti.

Seznam zemí, kterým bude nově zrušena vízová povinnost, je následující: ČR, Slovensko, Polsko, Slovinsko, Litva, Maďarsko, Lotyšsko, Estonsko, Malta, Kypr, Chorvatsko, Rumunsko a Bulharsko.

Rozhodnutí bylo na spadnutí

Skutečnost, že zrušení vízové povinnosti pro Čechy do této země bylo na spadnutí, potvrzovaly reakce z velvyslanectví SAE ve Vídni i ze společnosti Emirates.

„Oficiálně vám zatím nemohu nic potvrdit, ale i my zde máme informaci, že by Češi víza po 22. březnu nemuseli potřebovat,” sdělila Novinkám zástupkyně společnosti jen pár minut předtím, než české velvyslanectví informaci zveřejnilo.

Turisté ušetří

Informace je příjemná i pro cestovní kanceláře, protože klienti budou nyní platit za cesty do Emirátů méně.

„Vítáme rozhodnutí Spojených arabských emirátů. Nově tak pro cestu do SAE postačí pouze platný pas. Jsme přesvědčeni, že tento krok přispěje k výraznému nárůstu obliby Spojených arabských emirátů mezi českými turisty. Zrušení poplatku za víza výrazně zatraktivní zájezdy do této země. Dosud za víza každý klient, včetně dětí, platil 1 690 korun,” uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Reklama

Výběr článků

Načítám