Hlavní obsah

Dívku nepustili kvůli váze na skluzavku v akvaparku. Ponižující, vzkazuje otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký akvapark byl nařčen ze zesměšňování návštěvníků. Stalo se tak poté, co se jedna 13letá dívka musela před vstupem na skluzavku zvážit a neprošla limitem. Podle jejího otce zažila veřejné ponížení a utekla v slzách pryč. Maximální váhu prý navíc překročila o pouhé dva kilogramy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O incidentu, k němuž došlo v akvaparku Raging Rivers v Ilinois, informoval dívčin otec Andrew Batton na Facebooku. V příspěvku si postěžoval, že byla jeho dcera vystavena veřejnému ponížení, když jí byl odepřen vstup na skluzavku. Váhový limit 200 liber (90,7 kilogramu) překročila o pouhých pět liber (2,2 kilogramu), zaměstnanec proto dívku poslal pryč, píše server Independent.

Batton uvedl, že s rodinou navštívil akvapark právě kvůli této nové skluzavce a že informace o váhovém limitu byla uvedena až před vstupem na atrakci. Zaměstnanec parku, který na dodržování restrikce dohlížel, byl prý rozladěn, protože nešlo o první takovou situaci; stejně tak byli rozladění a překvapení i návštěvníci.

Vylepší konstrukci

„Naším cílem není nikoho ztrapňovat, ale musíme dbát na bezpečí návštěvníků, kteří do Raging Rivers zamíří,“ reagoval mluvčí vodního parku.

„Naše nová skluzavka Mississippi Monster Slide má maximální váhový limit 200 liber na osobu. Cedule u základny klouzačky na to návštěvníky upozorňuje,” dodal mluvčí s tím, že před vstupem se lidé musejí zvážit, aby se zjistilo, zda budou dodržena bezpečnostní opatření.

„I nadále budeme dodržovat pokyny od výrobce, abychom zajistili bezpečnost a zároveň návštěvníkům nabídli zábavný zážitek,“ informoval mluvčí. Doplnil však, že vedení parku objednalo nové komponenty, aby mohla být nosnost skluzavky navýšena.

Ve Francii se radují z návratu amerických turistů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám