Hlavní obsah

Daněk zaútočil na řeckém ostrově na turistu a zlomil mu několik žeber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S několika zlomenými žebry a silnými bolestmi vyvázl mexický turista ze střetu s daňkem na řeckém ostrově Moni. Incident se odehrál ve chvíli, kdy si muž pořizoval selfie a současně fotil malého jelena před sebou. Daněk se k fotografovi přiblížil zezadu a vší silou do něj vrazil mohutným parožím.

Foto: Profimedia.cz

Náraz byl tak silný, že turistovi vypadl mobil z ruky.

Článek

„Byl jsem v takovém šoku, když se to stalo. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ řekl podle listu The New York Post 42letý turista z mexického Cancúnu. „Fotil jsem malého jelena, který stál přede mnou. Najednou na mně zezadu zaútočil velký samec,“ dodal.

Napadený podle svých slov několik dní trpěl obrovskými bolestmi. Lékařskou péči prý ale nevyhledal a zotavoval se sám s pomocí vlastních léků a velkého množství ledu.

Střet se odehrál na řeckém ostrůvku Moni, který je útočištěm mnoha druhů divoké zvěře a který turisté často navštěvují, aby ji pozorovali a případně nakrmili. Tamní zvířata jsou prý na návštěvníky už zvyklá a krotká, takže jim nevadí, když se k nim člověk přiblíží.

Příhoda návštěvníka z Mexika byla ale zjevně výjimkou, která potvrdila pravidlo. „Měl jsem štěstí, že moje zranění nebyla horší,“ řekl turista, kterého daněk zasáhl do horní poloviny těla bez košile. Střet zaznamenala jeho manželka na svůj mobilní telefon.

Chtěl se v národním parku vyhnout sklípkanovi, způsobil dopravní nehodu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám