Hlavní obsah

Čtveřici opilých mužů vykázali z letadla. Nadávali všem kolem

Dočasný zákaz létání u dvou aerolinek si vysloužila čtveřice mužů, která při cestě z Brisbane do Melbourne narušovala hladký průběh letu. Podle nízkonákladové společnosti Jetstar byli pasažéři opilí, neřídili se instrukcemi posádky a verbálně napadali nejen personál, ale i cestující. Po přistání je přišla vyvést policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí aerolinek Jetstar, které jsou dceřinou společností australského vlajkového dopravce Qantas, uvedl, že muži dorazili na palubu v podroušeném stavu, odmítali následovat bezpečnostní instrukce a byli sprostí na všechny kolem. „Bezpečnost posádky a zákazníků je pro nás prioritou, netolerujeme žádné rušivé a hrubé chování na palubách letadel,“ doplnily aerolinky.

Podle serveru Independent mají muži po dobu prošetřování celé záležitosti zákaz létání nejen se společností Jetstar, ale i mateřskými Qantas. Federální policie (AFP) uvedla, že muži se po přistání nevzpírali, když je přišlo několik strážníků odvést. Nikdo z nich zatím nebyl obviněn.

Zástupci AFP ještě před Velikonoci vydali směrem k cestujícím varování, aby si dávali dobrý pozor na své chování a obzvlášť na množství vypitého alkoholu kvůli intenzivnějším kontrolám.

„V nedávné době jsme byli svědky rušivého a nepřijatelného chování, kdy cestující projevili nulový respekt ke svým spolupasažérům a personálu aerolinek,“ uvedla za federální policii Alison Weggová. „Ačkoli není pití alkoholu v letadlech a na letištích nelegální, žádáme veřejnost, aby si byla vědoma toho, kolik alkoholu zkonzumuje,“ dodala.

Při cestě z Indie do Londýna zaútočil na posádku. Letadlo se vracelo zpět

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám