Hlavní obsah

Chůze je pasé. V dubajském nákupním centru mají mezi značkami zvučných jmen jezdit elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavba nového nákupního centra by v Dubaji, hlavním městě stejnojmenného emirátu a domově všemožných světových „nej“, obočí jen tak nepozvedla. Spanilá jízda elektromobily od značky ke značce, přičemž nejsou míněny ty dopravní, ale zaujme i tam. Vyjma nevšedního přemisťování mezi obchody navíc plánované centrum láká též na věž, která má být „ženskou verzí Burdž Chalífy“, nejvyššího mrakodrapu světa.

Foto: Profimedia.cz

Megalomanský projekt má vyrůst v Dubai Creek Harbor. Ilustrační fotografie

Článek

Na přelomu ledna a února se v Dubaji konal již osmý ročník Sharjah Entrepreneurship Festivalu o budoucnosti podnikání, během něhož byl developerem Mohammedem Alabbarem popsán i projekt obřího nákupního centra, v němž budou zákazníci mezi obchody přejíždět ve svých elektromobilech.

„Zkoušíme tady něco vzrušujícího. Bude to poprvé, kdy se auta budou moci pohybovat v nákupním centru, bude to zcela unikátní,“ uvedl Alabbar, jehož citoval server Luxury Launches.

Burdž Chalífa s elegancí Marilyn Monroe

Aby toho nebylo málo, budoucí nákupní centrum má vyjma inovativního způsobu přesunů lákat i na megalomanskou věž, jež má být sice menší než Burdž Chalífa, dosahující výšky 829,8 metru, ale obdobně majestátní.

„Právě jsme schválili věž a začínáme s výstavbou. Co se týče elegance, připomene vám Marilyn Monroe,“ dodal Alabbar s tím, že první vizualizace budou zveřejněny v následujících měsících a o věži se vyjádřil jako o „ženské verzi Burdž Chalífy“.

Projekt obchodního centra s věží s velkorysými parametry má vyrůst v oblasti Dubai Creek Harbor na šesti milionech čtverečních metrů a má se stát novým centrem pozornosti už tak majestátního města.

Nejoblíbenější destinací cestovatelů zůstává Dubaj. Praha je na 17. místě v Evropě

Cestování

Hala Dubai! Emirát chystá otevření unikátního fotbalového zábavního parku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám