Hlavní obsah

Cestující znesvětil toaletu, let kvůli tomu musel být přeložen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažéři společnosti easyJet museli strávit o jednu noc navíc na Tenerife, když byl jejich let odložen z poněkud bizarního důvodu. Někdo totiž pokálel podlahu na toaletách, kapitán proto oznámil, že se neletí. Aerolinky později upřesnily, že bylo potřeba spoušť nejprve uklidit, za nepříjemnosti se omluvily.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informaci o odložení letu oznámil pilot cestujícím skrze interkom. „Někomu zřejmě přišlo zábavné pokálet přední toaletu. Takže tu teď strávíme noc,“ oznámil kapitán. Video hlášení sdíleli pasažéři na sociální síti X. „Všichni teď musí vystoupit. Zařídíme hotely a poletíme zítra,“ doplnil pilot, zatímco cestující začali takřka sborově skuhrat.

Server Independent upřesňuje, že let z 15. října byl opožděn už před toaletním incidentem a patálie spoj provázely i předtím. Cestující byli původně přemístěni z jednoho letadla do druhého, několik z nich však bylo nuceno vzdát se místa, protože druhý z letounů měl menší kapacitu. Jeden ze zákazníků easyJetu, jenž si přál zůstat v anonymitě, uvedl, že společnost nedovolila letět 10 lidem, což způsobilo značné třenice, které trvaly hodiny.

„Jakmile těch 10 lidí vyklopili, zjistili, že je letadlo stejně pořád moc těžké, tak začali náhodně vykládat zavazadla a dávat je do druhého letadla mířící na letiště Gatwick, což zase trvalo hodiny,“ uvedl svědek.

Po toaletním incidentu společnost nakonec nezvládla sehnat hotelové pokoje pro všechny cestující. „Pokud potřebujete pokoj a zvládnete si ho zařídit sami, dáme vám refundaci za cenově rozumné pokoje, jídlo i cestovní náklady,“ oznámily aerolinky s tím, že si lidé mají hledat tříhvězdičkové hotely.

Mluvčí easyJetu následně potvrdil, že let z 15. října musel být odložen kvůli dodatečnému úklidu. „Bezpečnost a blaho našich cestujících je pro nás nejvyšší prioritou, ale tento incident byl mimo naši kontrolu, takže se omlouváme za nepříjemnosti,“ uvedl.

Plenu pro dospělé měli za bombu. Letadlo se kvapně vracelo na letiště

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám