Hlavní obsah

Cestující založil v letadle drobný požár, když si zapálil cigaretu na záchodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouření je v letadlech zakázáno už více než 20 let. Přesto jeden cestující izraelských aerolinek El Al neodolal pokušení a zapálil si na toaletě. Když se ozval požární hlásič, snažil se muž svůj prohřešek zakamuflovat a hodil doutnající nedopalek do koše s papírovými ubrousky. A malér byl na světě.

Foto: Profimedia.cz

K drobnému požáru na toaletě došlo u společnosti El Al.

Článek

Letadlo mělo namířeno z Tel Avivu do Bangkoku, když došlo k malému požáru. Podle aerolinek však posádka bryskně zasáhla a podařilo se jí pomocí hasicích přístrojů oheň uhasit, informuje server Independent. Stroj pak bez problémů pokračoval až do svého cíle, cestující unikl prozatím bez postihu.

„Pasažér na letu do Bangkoku byl přistižen, jak kouří na toaletě, a byla tu hrozba vypuknutí požáru na palubě. Posádka a piloti se o incident okamžitě postarali za použití náležitých hasicích přístrojů,“ uvedla společnost El Al v prohlášení.

„Let pokračoval podle plánu a stroj bezpečně přistál na letišti v Bangkoku,“ doplnily aerolinky pro list Times of Israel s tím, že letadlo nebylo nijak poškozeno.

Trest ho možná nemine

Cestující dostal podle dopravce upozornění, záležitostí se bude dále zabývat právní oddělení firmy. Je proto možné, že nejmenovaného muže ještě nějaký trest dostihne, až se vrátí do Izraele.

Kouření většina leteckých společností zakázala v roce 2000, některé americké aerolinky ještě dříve. Na krátkých letech došlo k zákazu už mezi lety 1988 a 1990. Cestující na toto pravidlo od té doby upozorňuje neustále rozsvícená kontrolka s přeškrtnutou cigaretou, řada společností při bezpečnostní instruktáži navíc připomíná, že je let nekuřácký.

Aerolinka chce lákat na nenáviděné prostřední sedadlo neobvyklým způsobem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám