Hlavní obsah

Cestující v letadle překvapila zbloudilá tarantule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letadle může cestující překvapit leccos. Špatné jídlo, nepříjemný personál nebo silné turbulence. Pasažéry jednoho letu zaskočil černý pasažér, kterým byla tarantule velikosti dlaně. Nezvaného hosta se však podařilo odchytit do igelitového pytle, a tak nedošlo k žádným nepříjemnostem.

Foto: Profimedia.cz

Tarantule je lidové a nesprávné označení pro sklípkany.

Článek

Podle serveru Independent se osminohý černý pasažér objevil na palubě letadla nízkonákladové mexické společnosti Volaris. Na záběrech, které natočili někteří cestující, jdou totiž vidět růžové uniformy letušek, které nosí posádka těchto aerolinek. Letadlo pak pravděpodobně cestovalo mezi Mexikem a Brazílií.

Tomu by odpovídalo i to, že chycený pavouk se vyskytuje ve Střední a Jižní Americe. Na délku může dorůst až 28 centimetrů a navzdory zlidovělému mýtu není jeho kousnutí pro člověka smrtelně nebezpečné. Je však velmi bolestivé a může vyústit v otoky či zvracení.

Videa černého pasažéra, která umístili cestující na internet, brzy přitáhla značnou diváckou pozornost. „Po tomhle by mě museli zabalit do pytle a vytáhnout ven,“ napsal jeden z uživatelů TikToku. „Ten pavouk byl moc velký na to, aby neplatil za sedadlo,“ vtipkoval další uživatel na Instagramu.

Nejde přitom o první případ, kdy se do letadla dostal nějaký nezvaný zvířecí host. V minulosti cestující vyděsil například štír nebo netopýr.

Letadlo se muselo vrátit na letiště. V business třídě poletoval netopýr

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám