Hlavní obsah

Cestující urval kolečka od kufru, aby jej pustili do letadla bez příplatku

Pro drastické opatření se rozhodl cestující na letišti v Palmě na Mallorce, když mu personál při odbavení sdělil, že jeho příruční zavazadlo je jen o pár centimetrů větší, než připouští pravidla, a že s ním tedy nemůže do letadla, pokud nezaplatí příplatek 70 eur (1730 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladý pasažér byl tak frustrovaný, že jednoduše urval z kufříku kolečka. Kamarád mu s tím pomohl, zatímco jejich zoufalý kousek s napětím sledovali ostatní cestující a natáčeli jej na mobily.

„Řekl jsem personálu, že před deseti lety mne to stálo jen 30 eur (740 Kč) a že 70 eur platit nebudu,“ vysvětlil cestující své počínání podle deníku The Sun. „Stálo by mě to více než samotná letenka,“ dodal.

Když s kamarádem „dílo zkázy“ dokonali, zazněl letištní halou potlesk. Oba zamířili znova k měřícímu stojanu, aby zjistili, zda zavazadlo už limity splňuje.

Kufřík se ale ani bez koleček nechtěl do měřidla vejít. Odbavovacímu personálu se už taky objevovaly úsměvy na tvářích, ale ani v této situaci nic neslevil.

Až když majitel zavazadla použil další sílu a kufr do stojanu natlačil nohou, měl vyhráno. Letištní hala jásala, tleskala a pasažér konečně mohl na palubu. Bez koleček i bez příplatku k letence.

Zrzavý černý pasažér. Letištní kontrola našla v kufru živou kočku

Koktejl

Výběr článků

Načítám