Hlavní obsah

Cestující nepustili do letadla. Neměli testy, které nepotřebovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva Britové byli nuceni strávit noc na letišti, protože je v Římě nepustili do letadla. Důvodem bylo, že při cestě do domovské Anglie neměli negativní testy, které ovšem vůbec nepotřebovali. Britská vláda totiž povinnost prokázat se před návratem do země testem zrušila během října. Oba turisté byli navíc očkovaní.

Foto: Profimedia.cz

K problému došlo na římském letišti Ciampino (ilustrační foto).

Článek

Becky MacInnes-Clarková a její partner Kurt Finch cestovali minulý čtvrtek z Říma domů. Personál společnosti Ryanair jim však zabránil v nástupu, protože nedisponovali negativním testem na covid. „Řekla jsem, že žádný nepotřebuji. Bylo mi řečeno, že potřebuji a že bez něj nemůžeme nastoupit,“ cituje server Independent Angličanku.

Vzhledem k tomu, že problém nastal u samotného nástupu do letadla, neměli turisté jinou možnost než se otočit a nechat letadlo odletět. MacInnes-Clarková i Finch proto došli na informace, aby se poptali po lékárně, kde by testy sehnali. „Tam nám dali adresu a řekli, ať si seženeme taxi,“ vysvětluje žena s tím, že museli odjet z letiště a opět se vrátit.

Roušky v letadlech provokují cestující. Počet incidentů roste

Cestování

Pro jistotu si překontrolovali, zda nedošlo v Británii ke změně vstupních podmínek — a skutečně nedošlo. U přepážky společnosti Ryanair se pak dozvěděli, že si mají rezervovat let na nadcházející ráno, což je vyšlo na 244 liber (7200 korun).

Přespali na zastávce

Kvůli novým letenkám a nákladným testům si však dvojice už nemohla dovolit hotel. „Když jsme se odvážili požádat o nějaké peníze za taxi či ubytování, vyšel úředník a přepážku uzavřel,“ uvedla žena.

V 11 hodin večer navíc museli všichni cestující terminál vyklidit, britský pár byl tak nucen nocovat v přístřešku na autobusové zastávce. Rozhořčená žena natočila video, kde celý problém popsala a společnosti za něj vyčinila. „Vaši zaměstnanci se rozhodli, že potřebujeme na cestě z Itálie test, ačkoli ho nepotřebujeme. Je to napsané na vládních stránkách, ale nikdo nás neposlouchal,“ uvedla žena na záběrech, které umístila na sociální sítě.

Další den pár do letadla nastoupil, aniž by po něm kdokoli negativní test vyžadoval. Domů se Britové vrátili asi o 20 hodin později, než původně měli. Společnost Ryanair se k události zatím nevyjádřila.

Cestující v letadle uhodila syna i manžela a nadávala letušce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám