Hlavní obsah

Cestovatelský festival Kolem světa bude po celý březen online

Právo, trj

Tradiční cestovatelský festival Kolem světa dříve organizátoři pořádali v Kulturním domě Ládví. U pražského Ládví se ale bouralo kino a festival se kvůli pandemii nemůže konat prezenční formou. Přesunul se tedy na internet a program nabízí po celý tento měsíc, informoval zakladatel akce Karel Wolf. „V březnu nás čeká každý den jiná přednáška,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Přednášky z festivalu budou vysílány online.

Článek

Mezi přednášejícími bude podle Wolfa cestovatel a dobrodruh Martin Půlpán vystupující pod pseudonymem Lost Czech Man (Ztracený český člověk). Ten se stal oficiálně prvním Čechem, který sám, po zemi, během jedné souvislé cesty zdolal legendární karavanní trasu z Evropy do Číny, známou jako Hedvábná stezka.

„Na své pouti musel překonat vysoká pohoří, nekonečné pastviny i vyprahlé pouště a nejdelší dobu strávil v Íránu, kde pobýval celkem tři měsíce,“ popsal Wolf. Právě o Íránu má Půlpán přednášet.

Expedice měřila téměř čtyřicet tisíc kilometrů a trvala přes deset měsíců. V lednu byla zapsána do České databanky rekordů. O putování po Hedvábné stezce vyjde na jaře Půlpánovi kniha.

Na programu festivalu jsou také vyprávění dalších cestovatelů z celého světa. V neděli 7. března například Vojtěch Lhotský poví, jak dodávkou projel napříč Patagonií.

Mladou Češku odřízla pandemie od životní lásky. Shledala se s ní po 10 měsících

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám