Hlavní obsah

Časosběrné video jako průvodce Singapurem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadají elegantně a vizuálně podmanivě. Časosběrná videa dokážou zachytit spoustu věcí v naprosto jiné perspektivě. Minimálně se to dá prohlásit o výsledku práce fotografa Geoffa Tompkinsona, který natočil krátkého průvodce po dominantách Singapuru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní časosběr vás provede po SingapuruVideo: Reuters

 
Článek

Pro natočení videa použil Tompkinson efekt, kterému říká hyper zoom — tímto způsobem se dají objekty přiblížit a pak plynule přecházejí v další lokaci. V časosběru lze vidět dominanty městského státu jako například Marina Bay, zahrady u zálivu, hotel Raffles...

Tompkinson řekl, že při natáčení nepoužil žádné drony, jeřáby ani koleje a výroba videa mu zabrala pouhé čtyři dny. Více než měsíc však strávil postprodukcí. Přesná technika, kterou fotograf použil, zůstává jeho soukromým tajemstvím.

Singapur je městský stát, který leží na cípu Malajského poloostrova. Jeho jméno pochází ze sanskrtu a v překladu znamená Lví město. Byl založen v roce 1819 a spadal pod britské kolonie. Během druhé světové války byl dobyt Japonci, ke konci ho získali opět Britové. V roce 1965 byl vyhlášen nezávislou republikou, kterou zůstává dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám