Hlavní obsah

Bývalo to nejnavštěvovanější město světa. Teď se snaží přilákat turisty stůj co stůj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po takřka třech letech otevírá Hongkong brány turistům. Minulý týden tam přestala platit nejtvrdší opatření a město, které bylo ještě před pandemií tím nejnavštěvovanějším na světě, se chystá nalákat návštěvníky nejrůznějšími výhodami i množstvím akcí. Pomoct mu v tom má nová kampaň Hello Hong Kong.

Foto: Profimedia.cz

Hongkong býval v dobách před pandemií nejnavštěvovanější metropolí na světě.

Článek

Pro vstup do Hongkongu se sice stále vyžadují určité náležitosti, jako například očkování, návštěvníci si však mohou už naplno užívat tamní nabídku, včetně bohaté gastronomické scény, píše s odkazem na turistický úřad server Independent.

Pomoci s příjezdovým cestovním ruchem má Hongkongu i nová kampaň, která láká turisty na speciální pobytové nabídky, ale i na množství kulturních akcí, které se v příštím roce uskuteční. V tuto chvíli jich je potvrzených na 200.

Hongkong už na podzim oznámil, že bude turistům rozdávat letenky zdarma, aby je k návštěvě nalákal. Kampaň má zájem ještě více povzbudit. A je to třeba, protože počty návštěvníků v uplynulých letech kvůli pandemii rapidně klesly.

Ještě v roce 2019 sem zavítalo na 56 milionů lidí, díky čemuž byl Hongkong několik let po sobě nejnavštěvovanější metropolí světa. Loni sem přijelo pouhých 91 tisíc turistů. Čísla už ale pozvolna začínají narůstat, a to i ze vzdálených zemí, mezi něž se řadí mimo jiné Velká Británie, USA, Francie, Německo či Austrálie.

Hongkong chce zpátky turisty. Rozdá na půl milionu letenek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám