Hlavní obsah

Britský hrad musel zavřít. Mohou za to hrozivé včelí roje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský hrad Restormel v hrabství Cornwall řeší neobvyklý problém. Správci ho museli před několika dny uzavřít pro návštěvníky kvůli zvýšené včelí aktivitě v okolí. Místní hmyzí roj popsali jako fascinující a děsivý zároveň, hlasité bzučení jim prý připomínalo letadlo.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Restormel se nachází v hrabství Cornwall.

Článek

Organizace English Heritage, která pečuje o anglické památky, v úterý na svých stránkách uvedla, že byla nucena uzavřít hrad kvůli včelím rojům, které se objevily v nedalekých obcích Truro a Fowey. Místní tam zaregistrovali mocný bzukot. Informuje o tom server Independent.

Jedna z obyvatelek Faye Wiltonová, která pracuje jako pečovatelka v místní komunitě, zrovna odcházela od pacienta, když uslyšela zvuk připomínající letadlo. Jeden z včelích rojů byl totiž nedaleko. „Absolutně mě to vyděsilo. Přelétal mi přímo nad hlavou. Podívala jsem se nahoru a včely se rojily všude nade mnou. Utekla jsem do auta, ze kterého jsem vše natočila,“ uvedla žena s tím, že netuší, odkud se tolik včel vzalo.

Samotný hrad zůstal návštěvníkům uzavřen také ve středu kvůli „neočekávaným okolnostem“. Není jasné, kdy se znovu otevře.

Mezitím další místní z okolí referovali o svém setkání se včelím rojem na sociálních sítích, obyvatelé přilehlých obcí uvedli, že včely proletěly přímo nad nimi. „Bylo to hrůzné a fascinující zároveň,“ napsal jeden z komentujících, zatímco další tvrdili, že jim roj přeletěl nad zahradami, a některým prý vletěl také do komínů.

Agatha Christie na něm napsala slavné romány, teď anglický ostrůvek hledá nového majitele

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám