Hlavní obsah

Britský dobrodruh plánuje výpravu mezi agresivní domorodý kmen

Brit Miles Routledge miluje riziko a nebezpečí. Cestuje proto do oblastí, kterým by se jiní lidé kvůli obavám o svůj život raději vyhnuli. Mladík, který aktuálně pobývá v Afghánistánu, už plánuje svou další výpravu, tentokrát na neblaze proslulý ostrov Severní Sentinel v Bengálském zálivu. Ten obývá domorodý kmen nepřátelský naprosto ke všem cizincům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Routledge, který studuje fyziku na britské univerzitě v Loughborough, navštívil na začátku ruské invaze také Ukrajinu. Poté se vypravil do Afghánistánu, kde podle svých slov dokumentuje zážitky „s milým Talibánem“. Čas strávený v konfliktem zmítané zemi ho už ale pravděpodobně omrzel, protože plánuje svou další výpravu.

„Potřebuji nápady do budoucnosti. Co je nejnebezpečnější dobrodružství, které bych mohl realisticky podniknout i s nízkým rozpočtem?“ zeptal se Brit svých sledujících na Twitteru. „Naplánoval jsem návštěvu Severního Sentinelu, ale to bude stát hodně peněz,“ cituje server Daily Star mladíka.

Při výpravě může však Routledge značně narazit. Sentinelci, kteří ostrov v Indickém oceánu obývají, jsou známí svým nepřátelstvím vůči všem cizincům.

V roce 2018 zabili Američana, který mezi nimi chtěl šířit křesťanství. Jde o značně izolovaný kmen, který je zcela nedotčen moderní civilizací. Vláda Indie, pod níž Severní Sentinel oficiálně patří, navíc komukoli zakázala, aby se k ostrovu přiblížil na méně než pět kilometrů.

Má už vymyšlený plán

Brit chce však přesto zkusit štěstí. Na Twitteru dokonce sepsal plán, jak chce mezi domorodce proniknout a zdokumentovat je. Zahrnuje dvě lodi, přičemž posádka jedné má odvést pozornost Sentinelců ohňostrojem. Routledge by pak svou výpravu na ostrov rád živě přenášel přes aplikaci Twitch, chce tím údajně pomoci vědě a zároveň si vydělat.

„Nebo namaskuju dron jako velkého ptáka, něco natočím a budu mít exkluzivní záběry nedotčeného kmene,“ okomentoval mladík.

Sentinelci jsou vzhledem ke své izolovanosti prakticky neznámým společenstvím. Na ostrově jich žije odhadem méně než 40, nebo kolem 250 až 500. Živí se lovem, rybolovem či sbíráním plodů. Jelikož se straní všech vlivů z vnějšího světa, k obraně používají stále luky a šípy.

Američan toužil navštívit izolovaný kmen na indickém ostrově. Tam ho ihned bestiálně zabili

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám