Hlavní obsah

Britská firma pokutuje zaměstnance, kteří na schůzky cestují letadlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snížit uhlíkovou stopu. To je cílem britské právní společnosti Shoosmiths, která dává dvousetlibrové pokuty svým zaměstnancům, pokud na mítinky cestují letadlem. Ve skutečnosti jim peníze nestrhává z výplaty, ale z firemního budgetu. Vede si rovněž záznamy o těch, kteří pravidlo poruší, informuje Independent.

Foto: Profimedia.cz

Britská společnost chce své zaměstnance motivovat k méně častému létání (ilustrační foto).

Článek

Firma uvedla, že oněch zmiňovaných 200 liber (5600 korun) strhává z hromadného rozpočtu na cesty. Daň za létání pak putuje do fondu, v němž se hromadí prostředky, které mají pomoci se snižováním uhlíkové stopy.

„Nechceme zastavit létání, chceme se ujistit, že s ním přestanou naši zaměstnanci a zároveň budou více přemýšlet, zda skutečně potřebují letět; a pokud ano, tak ať z toho vytěží maximum,“ uvedl mluvčí společnosti.

Bar z největšího dopravního letounu světa se prodal v aukci za více než milion korun

Cestování

V Shoosmiths pracuje na tisíc právníků, firma má kanceláře v Belfastu a Londýně, píše Independent. Jejím cílem je do roku 2025 dosáhnout uhlíkové neutrality. „Zavazujeme se k ochraně životního prostředí tak, že nastolíme standardy zodpovědnosti vůči prostředí při naší veškeré práci,“ dodal mluvčí.

Členové personálu na seniorní pozici mohou získat také bonusy, když budou méně využívat energie. Šéf společnosti David Jackson také uvedl, že chce mít pozitivní vliv nejen na zaměstnance, ale také na klienty firmy.

Anketa

Měl by zaměstnavatel pokutovat zaměstnance za to, jaký způsob dopravy využívají?
Přijde mi to správné
15,9 %
Přijde mi to zcela nevhodné
75 %
Je mi to jedno
9,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 857 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám