Hlavní obsah

Bílé pláže, tyrkysové zátoky a zvlněné kopce. Kouzelný Vietnam pohledem dronu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turismus ve Vietnamu rok od roku roste. Přestože stojí tato asijská země trochu stranou, například oproti Thajsku, návštěvníkům má mnohé co nabídnout. Svými krásami dokáže sousedním státům zdárně konkurovat, koneckonců se zde nachází třeba proslulá zátoka Ha Long, řadící se mezi sedm přírodních divů světa. Prohlédněte si některá další místa pohledem dronu ve videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poznejte krásu a různorodost Vietnamu z ptačí perspektivyVideo: Reuters

 
Článek

Ikonická zátoka Ha Long, známá pro svá strmá skaliska vystupující z moře, je vietnamským turistickém tahákem číslo jedna. Kromě toho, že se řadí mezi sedm přírodních divů světa, je od roku 1994 zapsána také na seznam světového dědictví UNESCO. A jakkoli by se mohlo zdát, že tím Vietnam vyčerpal všechnu přidělenou krásu, několik es v rukávu přece jen ještě skrývá.

Foto: Profimedia.cz

Zátoka Ha Long patří mezi sedm přírodních divů světa.

Vietnam je známý i pro svá terasovitá rýžová pole, která jsou nejpřitažlivější právě v září, kdy nastává období sklizně. Krásu nestárnoucí vlnité krajiny přijíždějí obdivovat cestovatelé a fotografové z celého světa.

Jedna taková pole se nacházejí například v oblasti Mu Cang Chai, náležící k provincii Yen Bai. V roce 2007 byla zvolena jakýmsi zástupcem nejtypičtější vietnamské krajiny. Dalšími jsou například pole v oblasti Sapy.

Foto: Profimedia.cz

Terasovitá rýžová pole jsou nejfotogeničtější v období sklizně.

Od mnohých rýžových polí se ta v Mu Cang Chai liší i tím, že jsou terasovitá a svažují se k údolí řeky. Leží zhruba 300 kilometrů od hlavního města Hanoje, do oblasti se dá tedy pohodlně dostat vozidlem. A jak uvádí cestovatelský magazín National Geographic, obzvláště na podzim se vyplatí dorazit.

Láká i tradiční gastronomie

Co se týče pláží, Vietnam se jimi hravě vyrovná i turisticky zprofanovanému Thajsku. Ty vyloženě tropické, s běloskvoucím pískem a lemované palmami, lze najít třeba v Nha Trangu či Doc Letu, letoviscích ležících téměř na jihu země. Jelikož se ale pobřeží rozpíná na nějakých 3400 kilometrech, panenských a exotických míst tu lze najít nespočet.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z turistických cílů je císařské město Hue.

Pomineme-li přírodu, Vietnam je i kouzelná kultura. Obzvláště pak gastro turisté ze západu zde mohou nalézt svůj malý ráj, jelikož vietnamská kuchyně v Evropě zažívá velký boom. Podle National Geographic by se cestovatelé měli zaměřit například na hlavní město Hanoj, císařské město Hue nebo Ho Či Minovo město — někdejší Saigon.

Populárními pokrmy vietnamské kuchyně jsou třeba polévky pho bo, grilované vepřové s nudlemi a zeleninou bun cha, hovězí obměna známá coby bun bo nam bo a mnoho dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám