Hlavní obsah

Běžný život je štval. Dodávku proměnili v obytný vůz a vyrazili na cesty

Novinky, mšv

Práce v kanceláři se jim nikdy nezdála jako ideální budoucnost. Místo toho se čtyřiadvacetiletí Španělé Laia Soléová a Aitor Florensa Guiu rozhodli přeměnit dodávku na obytný vůz a vyrazit do světa. Ve svém mobilním domově zatím projeli rodnou zemi, Francii a Maroko. A ke štěstí jim, zdá se, nic nechybí, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dodávka se stala Španělům novým domovem.

Článek

Už ve věku 22 let byli oba Španělé poněkud znechuceni tím, co je čeká. Jelikož netoužili trávit v práci veškerý svůj čas, rozhodli se utužit dobrodružného ducha, který v nich dřímal. Koupili si starou dodávku a tu během dvou let za v přepočtu 250 tisíc korun zrenovovali a proměnili na mobilní domov s kuchyňkou i ložnicí. Nomádský život jim zatím vyhovuje. „Byli jsme doopravdy šťastní jen tehdy, když jsme byli sami někde v přírodě,“ vysvětluje Soléová motivaci k opuštění „běžného“ života.

„Chtěli jsme navštívit tolik míst a tolik toho zažít, ale nevěděli jsme, jak při práci vše zrealizovat. Až cestování v dodávce nás osvobodilo. Uvědomili jsme si, jak se nám lidem běžné problémy, ať už společenské nebo enviromentální, vymykají z rukou. Díky našemu dobrodružství jsme si uvědomili, že se musíme těšit ze života a že se musíme lépe starat o planetu, abychom všechna ta nádherná místa zachovali pro další generace,“ přemítá Soléová.

Foto: Profimedia.cz

Uvnitř mají malou kuchyň i ložnici.

Foto: Profimedia.cz

Pár zatím procestoval Španělsko, část Francie a Maroko.

Španělé zatím stihli urazit přes 10 460 kilometrů, projeli svou rodnou zemi, část Francie a Maroko. Na krátkou chvíli se chtějí vrátit domů, ale se svým dobrodružstvím se rozloučit nehodlají.

Větší pocit svobody

Peníze si na cestách vydělávají díky svému e-shopu, kde prodávají udržitelné produkty pro cestovatele. Díky tomu se nemusejí nijak omezovat. Bydlení v dodávce prý navíc není natolik rozdílné od bydlení v domě. „Vlastně je to i mnohem lepší. Máte pocit svobody, protože pokaždé můžete zaparkovat někde jinde, užít si jiné výhledy a lépe prozkoumat místo, kde zrovna jste,“ vysvětluje Soléová.

Foto: Profimedia.cz

V mobilním příbytku jim nic nechybí.

Podle ní si člověk, co žije na tak malém prostoru, uvědomí, že k životu a ke štěstí vůbec nepotřebuje mnoho. „Náš malý domov je pro nás absolutně perfektní, protože jsme si ho sami navrhli. Je to jako horská chatka, kterou můžeme brát kamkoli s sebou,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám