Hlavní obsah

Australský vnitrostátní let se zpozdil natolik, že cestující museli do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit několik dní v karanténě museli pasažéři vnitrostátní australské linky. Stačilo k tomu jen zpoždění několik málo hodin, během nichž ve státu Queensland začala platit nová pravidla nařizující izolaci. Kdyby však letadlo vyletělo na čas, mohli cestující vystoupit a bez problémů se rozejít.

Foto: Profimedia.cz

K bizarní situaci došlo při letu společnosti Virgin Australia.

Článek

K bizarnímu případu došlo 23. dubna při letu z Perthu do Brisbane. Stát Queensland totiž oznámil, že při cestě ze Západní Austrálie budou muset cestující do karantény – kvůli novým případům covidu právě v Perthu. Pro let aerolinek Virgin Australia by to nebyl problém, protože měl do cíle dorazit ještě před půlnocí, než začala nová pravidla platit, uvádí server CNN.

Technická chyba ovšem zapříčinila zpoždění letadla, které tak z Perthu vyrazilo o zhruba pět hodin později. Na ranvej v Brisbane pak dosedlo v jednu hodinu ráno, kdy už byla pravidla ohledně povinné karantény platná.

Cestující se tak na místě dozvěděli, že musejí strávit karanténu v hotelu. „Víme, že preventivní opatření mohou být nepohodlná, jenže jsou nezbytná k ochraně obyvatel Queenslandu,“ uvedla vedoucí hygienička Jeanette Youngová.

Strávili v ní tři dny

Vláda australského státu ovšem vzhledem k výjimečnosti situace uvedla, že cestujícím náklady na karanténu pokryje. Normálně by si ji lidé totiž museli hradit ze svého. Nakonec v ní ale pasažéři strávili pouhé tři dny – nové případy koronaviru byly v Perthu jen tři, tamní lockdown a na něj navázaná reakce Queenslandu byly tak velmi rychlé.

„Pokud bychom měli ve Virgin Australia informace předem, odložili bychom odlet a dali cestujícím na výběr, zda chtějí zůstat v Perthu,“ uvedl pro CNN zástupce aerolinek. „Jednali bychom tak v nejlepším zájmu cestujících, ale i nás,“ doplnil.

Připlatil si v letadle za více prostoru. Aerolinka mu naúčtovala miliony dolarů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám