Hlavní obsah

Bowling Green - hlavní město "sporťáků" Corvette

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pohledu českého turisty, který jede do Ameriky poznávat ty nejznámější atrakce tohoto kontinentu, je město Bowling Green, které leží ve státě „kukuřice” Kentucky absolutně nezáživné. Jenže jsou mezi námi tací, kteří se opravdu cíleně vydávají do těchto končin, protože jsou fanoušky „sporťáků” Corvette, které se zde montují.

Článek

Město Bowling Green je třetím největším městem státu Kentucky (po Louisville a Lexington) a má necelých 60 tisíc obyvatel. Město samotné bylo založeno roku 1798 a v době občanské války bylo také hlavním městem konfederačního státu Kentucky.

Začátkem 19. století mělo město pouhých 154 obyvatel. Zlom nastal s příchodem železnice, která sem dorazila v roce 1859 a spojovala město se severními a jižními obchodními oblastmi. Během občanské války město Bowling Green deklarovalo nezávislost, i když stát Kentucky deklaroval vystoupení z Unie a přidáním se na stranu Konfederace. Konfederace se díky výhodné poloze města snažila kontrolovat dění v tomto „nezávislém” městě. Většina obyvatelstva sympatizovala právě s Konfederací.

Nejen každého automobilového příznivce nadchne prohlídka montážních linek Corvette, kam se podíváte s místním průvodcem. Během návštěvy se podíváte, jak se rodí tito krasavci. Uvidíte téměř krok po kroku, jakým způsobem se jednotlivé komponenty dávají dohromady. Prohlídka montážních linek trvá cca hodinu a v současné době stojí 7 USD na osobu. Doporučujeme si však předem udělat rezervaci prohlídky na webových stránkách.

Autor: Jakub Fučík - America Tours

Anketa

Svezli byste se v tomto sporťáku, kdyby Vám to někdo nabídl ?
ano
97,1 %
ne
2,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 552 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám