Hlavní obsah

Americký bar s drsným názvem nabízí únik do předaleké galaxie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navštívit předalekou galaxii už zdá se není takové sci-fi. V Los Angeles totiž vznikl bar, kde mohou všichni milovníci Hvězdných válek, ale i dalších kultovních vědecko-fantastických filmů, skutečně prožít své oblíbené příběhy. Dát si drink s princeznou Leiou a Darth Vaderem? V podniku The Scum & Villainy Cantina (volně přeloženo jako pro Kantýna pro lidský odpad a zločince) to není pouhá fantazie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V hollywoodském baru si připadáte jako ve Hvězdných válkách Video: Reuters

 
Článek

Hlavní atrakcí baru jsou přirozeně sami návštěvníci, kteří do podniku míří v převlecích svých oblíbených postav, ať už ze ságy Hvězdné války, Star Treku nebo jiného významného sci-fi univerza.

„Chtěl jsem vybudovat místo, kde se všichni nerdi mohou shromažďovat a na chvíli žít životy svých milovaných hrdinů. Představoval jsem si to tak, že bar je v podstatě jakási krabice s hračkami a my všichni jsme figurky,” tvrdí tvůrce podniku J. C. Reifenberg.

Návštěvníci baru si ovšem svou chvilku v říši fantazie musejí rezervovat. A od doby, co se podnik před měsícem otevřel, je o něj zájem natolik obrovský, že se Reifenberg rozhodl prodloužit jeho životnost — původně se mělo jednat o takzvaný pop-up, neboli druh podniku, který se objeví pouze na krátkou chvíli, většinou aby se zjistilo, jak velká bude poptávka po produktu, který nabízí.

Podle agentury Reuters se vzhled baru podobá na Mos Eisley Cantinu z Hvězdných válek, sám Reifenberg to ovšem popírá. Údajně se u oblíbených sci-fi filmů pouze inspiroval.

„Nemáme žádná omezení, jaké kostýmy dovnitř pouštíme či ne. Neakceptujeme pouze syntetickou formu života, jako třeba androidy nebo replikanty. Občas ale děláme výjimky,” vtipkuje majitel podniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám