Hlavní obsah

Aerolinka cestujícím nabídla 10 tisíc dolarů, pokud se vzdají místa. Odmítli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažéři společnosti JetBlue dostali na nedávném letu z USA do Mexika lákavou nabídku. Tomu, kdo na poslední chvíli uvolní své místo, daruje dopravce 10 tisíc dolarů (takřka 227 tisíc korun) v kreditu. Cestující nejprve jednohlasně odmítli, protože si všichni přáli odletět. Nakonec však jeden z přítomných s posádkou usmlouval navýšení částky a sedadla se vzdal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky k uvolnění míst vyzývají v případě, že potřebují přepravit členy posádky do některé destinace. A to byl i tento případ, uvádí s odkazem na jednu cestující server Independent.

Společnost JetBlue pasažéry požádala, aby se jeden z nich vzdal těsně před odletem svého místa, a to výměnou za oněch 10 tisíc dolarů v leteckých mílích. K tomu se však nikdo z přítomných neměl.

„Měli jsme být na cestě do Cancúnu, ale nemůžeme odletět, dokud se jeden člověk nevzdá sedadla. Nabízejí nám 10 tisíc dolarů, ale nikdo to nechce vzít,“ uvedla cestující Jess Riesová na sociální síti TikTok.

Lidé se údajně zdráhali vzdát místa kvůli tomu, že jim aerolinka nabízela kredit místo peněz. Spousta z nich prý argumentovala tím, že JetBlue nelétají do tolika destinací, aby se jim povedlo míle vypotřebovat.

Jeden z cestujících se však nakonec uvolil k tomu, že se místa vzdá. Posádku ovšem donutil k tomu, aby výši kreditu zvedla na 15 tisíc dolarů, tedy 340 tisíc korun.

Letadlo se pokusilo několikrát marně přistát. Na palubě vypukla vzpoura

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám