Hlavní obsah

Železná Ruda omezuje stavby nových rekreačních bytů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽELEZNÁ RUDA/KLATOVSKO

Město Železná Ruda chce v budoucnu omezit výstavbu bytů sloužících k rekreaci. Její prioritou podle tamního starosty Michala Šnebergera bude, aby se investoři zaměřili na obnovu starších objektů.

Článek

Investoři, kteří chtějí stavět nové byty, musí platit městu poplatky, které jdou na údržbu silnic, svícení a svoz odpadu. Podle starosty radnice vyhlásila stavební uzávěru a chce vytvořit kvalitní horské městečko. Starosta také věří, že v zastupitelstvu zvítězí kompromisní názor, aby se dále stavělo, ale s rozumem.

Radnice dvoutisícového městečka chce, aby majitelé budovali objekty využívané delší část roku. Žádný zákaz staveb bytů není. Město chce s investory diskutovat o tom, jak budou budovy vypadat. Podle Šnebergra město v minulosti trpělo různými stavbami a jeho "kulisa nemá zrovna optimální renomé".

Radní chtějí kvalitní nemovitosti a veřejná prostranství. V Železné Rudě panují názory, že bytů už je hodně a nic městu nepřinášejí. Řada lidí se obává, že zvyšování počtu bytů by mohlo přinést majitelům hotelů a penzionů existenční problémy.

Železná ruda ovšem plánuje v Alžbětíně zároveň výstavbu rekreačního areálu s golfovým centrem, hotelem vyšší kategorie, bazénem a lyžařským areálem. Měl by jej stavět soukromý investor. Do konce roku schválí zastupitelé dvoutisícového rekreačního centra změnu územního plánu. A pak se lokalita  mezi českou a bavorskou Železnou Rudou nabídne developerům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám