Hlavní obsah

V pražských Nuslích má být místo pivovaru nová čtvrť

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál Nuselského pivovaru na pomezí Prahy 2 a 4 může doznat stavebních změn. Umožní to změna územního plánu, již na návrh primátorova náměstka Tomáše Hudečka (TOP 09) přijali pražští zastupitelé.

Foto: Vizualizace Cigler Marani

Areál s byty, obchody a restauracemi by měl vyrůst kousek od Divadla Na Fidlovačce.

Článek

Mezi ulicemi Bělehradská, Křesomyslova a železniční tratí, kousek od Divadla Na Fidlovačce, by měly vyrůst bytové domy, obchody, restaurace či prostory pro služby a ordinace lékařů. Zachována musí být památkově chráněná budova bývalé sladovny.

Společnost KF Development má do nové čtvrti na místě někdejšího pivovaru investovat asi 1,5 miliardy korun. Hudeček řekl, že podporuje smysluplné využití brownfieldů, bývalých průmyslových území.

Změnu přivítal starosta Prahy 4 Pavel Caldr (zvolen za ODS), podle něho musí být při výstavbě dodržen koeficient zeleně. V tom je podle opozice v Praze 4 kámen úrazu, zeleň měla být hlavně podél Botiče.

„Propásla se šance propojit Botič z Nuslí do Vršovic zeleným pásem,“ řekl Právu šéf pražských zelených Petr Štěpánek. Zastupitelé také zadali změnu územního plánu, která má nalézt řešení otázky, kudy povede městský okruh přes Libeň a Povltaví. V údolí v pražských Záběhlicích se pak má řešit, jak změnit území pro výstavbu relativně vysokých domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám