Hlavní obsah

V Londýně se prodalo apartmá za rekordní čtyři miliardy korun

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nejdražší byt planety koupili neznámí majitelé v exkluzivním londýnském obvodě Knightsbridge u Hyde Parku. Dali za něj 140 miliónů liber – přes čtyři miliardy korun.

Článek

Dvoupodlažní penthouse o šesti ložnicích je součástí projektu One Hyde Park.

Honosí se neprůstřelnými okenními skly, místností-trezorem odolnou před vniknutím zlodějů, systémem na čištění vzduchu a panoramatickým výhledem na jezero Serpentine.

Noví majitelé, jejichž identita je přísně utajena, budou moci přes soukromý podchod využít služeb sousedícího hotelu Mandarin Oriental.

Střežit klid objektu má za úkol ochranka vycvičená speciálními jednotkami SAS.

Podle londýnského listu The Daily Telegraph jde evidentně o nejdražší apartmán v Británii a zřejmě i na světě. Projekt One Hyde Park nabízí 86 rezidenčních bytů za „zaváděcí cenu“ dvacet miliónů liber (přes 600 miliónů korun).

Jsou ve čtveřici hexagonálních budov, které budou kompletně dokončeny až v prosinci, ale podle listu je už teď většina bytů prodána.

Prodej exkluzivních apartmánů byl kvůli ekonomické krizi na rok pozastaven, podle Trevora Abrahamsona z realitní kanceláře Glentree Estates se však bohatí kupci už zase vrátili na trh a vyhnali ceny nahoru. „Londýn je metropolí všech metropolí. I mezinárodní podnikatelé, kteří o něj nemají zájem, zde chtějí mít dům,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám