Hlavní obsah

V květnu proběhne veletrh nemovitostí Real Vienna 2008

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ/PRAHA

Třetí ročník veletrhu nemovitostí Real Vienna se uskuteční ve dnech 27. až 29. května 2008 na výstavišti Messe Wien. Organizátoři očekávají přibližně 350 vystavovatelů ze zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Poprvé bude součástí veletrhu také mezinárodní architektonická soutěž „Central European Architectural Academic Awards“.

Foto: Marek Damm, Právo

Vídeň - ilustrační foto

Článek

Svou účast na veletrhu posílila Česká republika, která prezentuje celou řadu regionů a měst. Patří mezi ně regiony jižní Čechy, jižní Morava, Hradec Králové, Vysočina, Plzeň, Karlovy Vary a města Most, Ústí nad Labem, Brno a Olomouc.

Poprvé bude součástí veletrhu také mezinárodní soutěž pro studenty a absolventy architektury pozvaných univerzit střední a východní Evropy „Central European Architectural Academic Awards“. Projekt nabízí zájemcům možnost představit nové perspektivy udržitelnosti rozvoje měst, ve kterých žijí.

Jak proběhl loňský ročník

„Minulý rok se veletrhu Real Vienna zúčastnilo 52 národností. Letos počítáme s minimálně stejně velkou účastí ze zahraničí. Z velkého počtu zahraničních účastníků veletrhu Real Vienna mají prospěch všechny strany,“ říká Günter Theuermann, ředitel veletrhu.

„Na veletrhu dochází k velmi plodné vzájemné výměně poznatků, know-how i investičních příležitostí,“ dodal Theuermann.

O čem se bude na veletrhu diskutovat

Odborný i doprovodný program opět organizuje rakouské vydavatelství GEWINN-Verlag. Letos budou jeho součástí takzvané „Property Talks“, hodinové panelové diskuse, v jejichž rámci budou moci odborníci zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy diskutovat o situaci na mezinárodním trhu s realitami. Zúčastnit se jich mohou i jednotliví vystavovatelé.

Témata pro jednotlivé diskuse budou „Města a regiony“, „Investice a služby“ a „Projekty a speciální trhy“. Veletrh bude otevřen v úterý a ve středu od 10.00 do 18.00 hod. a ve čtvrtek do 17.00 hod.

Reklama

Související články

Vůně rakouské metropole

Rakouská metropole je plná krásy a lákadel i v zimě. A má své specifické vůně. V Albertinu, kde se pravidelně konají výstavy těch nejzajímavějších světových...

Výběr článků

Načítám