Hlavní obsah

Vystupte ze zóny nudy!

Osvětlení, doplňky, rozmanité dekorace a nábytek. Zkuste je vnímat pod jiným úhlem než doposud a dovolit si extravagantnější alternativu. Lesklý kov, matné povrchy, různě strukturovaný povrch látek. Vše se počítá a vše posunuje hranici nudy.

Foto: Möbelix

Nesmrtelná černobílá kombinace se dostala i do koupelny. Je založená na kontrastu, je decentní a nadčasová.

Článek

Prim hraje černá, metalické odstíny, pastelové barvy a trocha extravagance. Třeba oranžová, žlutá a modrá vnesou do koupelen oživení a zcela jinou energii, než na jakou jste zvyklí. Dokonce i koupelnová keramika není jen o bílé barvě. Černá a šedá barva v matu či lesku je možná i na umyvadlech, vaně či klozetu.

Černobílá je tu

Zemité odstíny, ladění interiéru tón v tónu, béžová, hnědá, krémová. Barvy, jež měly dlouho prioritu a vládly tzv. přírodnímu stylu. Komu příliš nesedl, bude rád za změnu. Syté odstíny, ale i kombinace černá/bílá jsou „živé“ a žádané. Aby celek získal hloubku a dynamiku, černou lze nahradit tmavě šedou. Prostor je více „plastický“, působí elegantně.

Kde lze šedou barvu uplatnit? Třeba na kovových stolcích, potahových látkách, možné jsou i dekorační mísy, vázy, koberce, stojací lampy. Padne dobře k minimalistickému i útulnému skandinávskému stylu.

Foto: Laufen

Žlutá, světle modrá, starorůžová, mentolová či oblázkově šedá. Koupelnový nábytek s jemnými a něžnými tóny se hlásí o slovo.

Foto: Möbelix

Černé kovové stolky, rámečky obrazů a svícny jsou ve společnosti zelených rostlin méně výrazné.

Potah na židli, křeslo

Barvy, textury a odolnost materiálu. To jsou atributy, jež nás zajímají. Klidně si dovolte výraznou barvu, ale zaměřte se na odolnost proti oděru, stálobarevnost, odolnost proti žmolkování, měkkost a celkový design.

Látka pro soft seating je vhodná na denní používání. Potahové materiály se svým složením liší, ale lze je rozdělit na přírodní s vyšším obsahem organických příměsí a syntetické.

Do teplého prostředí volte materiály, jež neobsahují vlnu, případně jsou s prodyšnou síťovinou. Velkým hitem jsou ekologicky šetrné látky, které vznikly recyklací spotřebitelských plastů. Oblíbené jsou i antibakteriální látky, které obsahují ionty stříbra. Zamezují množení bakterií i bez nutnosti dalšího ošetření.

Foto: Rim

Křeslo CA-VA vychází z organických tvarů. Křeslo je propracované do detailů, jednotlivé díly lze očalounit různými potahy a barvami.

Foto: Westwing

Křeslo či židle lze pojmout jako extravagantní kousek, a to nejen tvarem, ale zejména výběrem potahové látky.

Anketa

Líbí se vám, když je interiér oživen nějakým extravagantním prvkem?
Ano, to mě vždycky zaujme.
63,8 %
Jen někdy.
20,7 %
Ne, to nemám rád/a.
15,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 58 čtenářů.

Italští mistři ztřeštěného designu vyzdobili korejské lednice. Výsledek chcete mít doma

Bydlení

Vyšperkujte koupelnu stylovými doplňky

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám